TRAŽIO JE DA MU SE ZAKUNE DA NIKAD NIKOME NEĆE REĆI GDE GA JE SAHRANILA: Preko 30 godina ona čuva tajnu slavnog pevača

Pre 31 godinu umro je slavni Fredi Merkjuri. Bilo je to 23. novembra 1991. godine dan pre nego je svima obelodanio da ima HIV. Još uvek se ne zna gde je tačno sahranjen

Vip priča
Autor:
TRAŽIO JE DA MU SE ZAKUNE DA NIKAD NIKOME NEĆE REĆI GDE GA JE SAHRANILA: Preko 30 godina ona čuva tajnu slavnog pevača
Fredi Merkjuri, Foto: LFI/Photoshot / Avalon / Profimedia

Bio je to mračan novembarski dan 1991. godine kada je svet preplavila vest da je umro Fredi Merkjuri, britanski pevač i tekstopisac i član rok benda Kvin. Dan pre smrti Fredi je svima rekao da je zaražen HIV-om.

Ali najveću tajnu ipak je poverio Meri Ostin.

Meri je bila njegova "žena", ljubav iz mlađih dana. Pored svih muškaraca sa kojima je spavao, nju nikad nije prestao da voli. Bila mu je verenica sve dok nije smogao snage i njoj prvoj rekao da je gej.

Meri je ostala uz njega i čuvala sve njegove tajne, pa i onu najveću. Punih 31 i kusur godina ona i dalje nikome nije rekla gde je sahranila Fredija.

Fredi nije želeo da iko zna gde se nalazi njegova urna s pepelom, kako njegov grob ne bi bio oskrnavljen, pa je ovu tajnu poverio ženi za koju je govorio da je ljubav njegovog života.

Testamentom je obavezao svoju bivšu verenicu Meri Ostin da se pobrine za pepeo i nikada javno ne saošpti šta je uradila s njim. Njoj je na starateljstvo dao i svoju voljenu mačku. Meri i dan danas živi u stanu koji je nasledila od njega.

Ona je uspela da opravda Fredijevo poverenje pa je tajnu o njegovoj urni sačuvala čak i od Fredijevih roditelja i njegovog kasnijeg emotivnog partnera Džimija Hatona.

Fredi i Meri započeli su vezu početkom sedamdesetih godina prošlog veka i bili su zajedno pet godina.

Rastali su se kada je Fredi upoznao američkog producenta iz "Elektra rekordsa" s kojim je započeo romansu. Uprkos rastanku ostali su jako bliski i do kraja života ju je Fredi smatrao pravim prijateljem.

Godine 1985. započeo je drugu dugu vezu, ovog puta sa svojim frizerom Džimom Hatonom, sa kojim je živeo do smrti. Fredi je Meri ostavio svoje bogatstvo - imanje vredno 20 miliona funti u Zapadnom Londonu i devet miliona funti u novcu.

Kada je Fredi umro, ona je zapala u krizu. Obolela je od nekoliko bolesti i trudila se da se emotivno izbori sa nasleđem.

"Mislila sam: "O, Fredi, ostavio si mi toliko mnogo, i tako mnogo tereta". Mislila sam da ne mogu s time da se nosim. Upozorio me je da će kuća biti veći izazov nego što sam svesna. Zahvalna sam mu na tome što me je upozorio, jer sam se brzo sudarila s velikom ljubomorom", kaže Meri Ostin.

"Bila je uz njega pre svega i nakon svega", rekao je biograf grupe Kvin jednom prilikom. Podržavala ga je u odluci za lečenjem, a sve do samo nekoliko dana pre smrti njegova bolest bila je tajna. Obećala mu je na samome početku da niko neće saznati kako ima sidu dok on to ne bude želeo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs