Brzo i lako

DETETU U NJEGOVOJ SOBI SOBI MORA BITI LEPO: Evo kako, bez mnogo ulaganja možete sasvim preobratiti dečiju sobu

Pre nego što počnete sa uređenjem, pitajte dete kako bi volelo da mu soba izgleda

Enterijer
Autor:
DETETU U NJEGOVOJ SOBI SOBI MORA BITI LEPO: Evo kako, bez mnogo ulaganja možete sasvim preobratiti dečiju sobu
Foto: Shutterstock

Dečje sobe su posebna mesta gde se rađaju snovi i gradi budućnost i zato bi ih valjalo pažljivo urediti. Ovo su neke ideje koje vas neće mnogo koštati, brze su i lake, a pre nego što počnete, u proces uključite i mališana i pitajte ga kakve promene u sobi bi volelo.

dečja soba
foto: Shutterstock

* Zidovi su prvo što treba srediti. Ako nije vreme za krečenje u neku lepu boju, ili vam se to ne radi, tapete i zidne nalepnice su idealno rešenje. Možete ih staviti na sve, zidove, dva zida ili samo jedan. Samo pronađite motiv koji odgovara uzrastu deteta, izbor je zaista veliki. Nalepnice takođe možete lepiti i na nameštaj i vrata.

dečja soba
foto: Shutterstock

* Detetu treba udoban krevet, ali neka bude i lep. Ako je star ili oštećen, prefarbajte ga vedrom bojom. Ako želite malo da ga osvežite, to ćete uraditi zanimljivom posteljinom.

Ako hoćete da obradujete devojčicu, iznad kreveta joj stavite baldahin
Ako hoćete da obradujete devojčicu, iznad kreveta joj stavite baldahinfoto: Shutterstock

* Jastuci su još jedan super način da se u dečju sobu unese razigranost. Možete birati različite boje i oblike, u poslednje vreme popularni su oni dekorativni u obliku oblaka, sunca, zvezde...

dečja soba
foto: Shutterstock

* Sobu možete dodatno ulepšati zanimljivim tepihom koji ćete uskladiti sa bojom nameštaja i zidova. Ne zaboravite da klinci na njemu dosta sede, pa osim što će imati veseo dezen neka bude i mekan. Takođe, možete birati i i različite oblike tepiha, to takođe može interesantno da izgleda.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs