Nezgodna situacija

Šta da radite ako želite intimne odnose sa suprugom, a deca su vam u blizini: Evo šta da radite u tim momentima

Bebe ne rezonuju stvari pa se slobodno upustite u ljubavne igrice dok ona spava. Pored velike dece nikad ne smete da imate seks

Porodica
Autor:
Šta da radite ako želite intimne odnose sa suprugom, a deca su vam u blizini: Evo šta da radite u tim momentima
Foto: Shutterstock

Ma koliko pokušavali da seksualni život držite podalje od očiju deteta, ponekad se desi da dođe do nepredviđenih situacija i da vas ono iznenadi u trenucima ljubavnog zanosa. Stručnjaci kažu da tada ne treba paničiti, ali da ipak morate znati kakvo ponašanje je prihvatljivo kad je dete u blizini, a kakvo ne.

Mama tata i beba
foto: Shutterstock

Dete spava u krevetu s vama

Scenario: Beba čvrsto spava u vašem krevetu. Vi stopalima slučajno dodirnete noge vašeg supruga, on vam stavi ruku na butinu, proradi strast i rado biste vodili ljubav. Ali šta s detetom?

Pravilo: Iako se stručnjaci slažu da je za decu uznemirujuće ako vide seksualni čin, beba mlađa od šest meseci nije prevelika opasnost jer još ne rezonuje stvari.

Šta učiniti: Uradite ono što mislite da je ispravno. Ako procenite da možete da imate seks, premestite dete u njegov krevetac čim situacija počne da se zagreva ili ga ostavite na krevetu, a vi "one stvari" uradite na podu. I pazite da ga ne probudite.

Dete se igra u sobi u kojoj ste i vi

Scenario: Vaše 13-mesečno dete igra se u ogradici u spavaćoj sobi. Vi i vaš suprug leškarite na krevetu i odjednom počnete zadivljeno da gledate jedno drugo. Prepuštate se strastima, a onda u jednom momentu zanosa primetite da dete gleda u vas.

Pravilo: Dete može da oseti strah, naročito ako je staro oko dve godine. To što vi i suprug doživljavate kao čin ljubavi dete može da protumači kao da tata želi da naudi mami. Osim toga, prepuštati se strasti na mestu na kojem vas dete može videti može vas vrlo brzo "ohladiti".

Šta učiniti: Premestite se u drugu prostoriju ili na mesto na kojem detetu nećete biti u vidnom polju. Zaokupite njegovu pažnju omiljenim igračkama i uživajte.

Dete je ružno sanjalo i došlo u vaš krevet

Scenario: Iako vaš prvačić odavno spava sam, tu i tamo voli da se uvuče u vaš krevet jer tako najlakše zaspi.

Pravilo: Ne, ne i ne! Pored tako velike dece nikad ne smete imati seks. Vaš odnos je važan, ali dobrobit deteta je uvek na prvom mestu.

Šta učiniti: Uradite to na nekom drugom mestu - dnevni boravak, kupatilo... Ali i tada se zaključajte ako mislite da je potrebno, a držite i odeću u blizini, u slučaju da dete ustane kako bi vas potražilo i gledajte da budete tihi.

Dete
foto: Shutterstock

Vaš petogodišnjak je naišao u nezgodnom trenutku

Scenario: Uspavali ste dete u njegovoj sobi, ulazite u vašu spavaću sobu, skidate se i suprug kreće u akciju. Za tren oka se nađete na podu i baš kad se zanesete, čujete glas vašeg deteta: "Šta se dešava, čuo sam buku?"

Pravilo: Ovde bi dobro došlo objašnjenje, jer bi petogodišnjaci to mogli interpretirati na vrlo različite načine, a nijedan neće biti dobar. Ipak, najbolje je da do takvog scenarija ne dođe, pa zaključajte sobu. Š

ta učiniti: Unapred pripremite tekst za ovu situaciju. Detetu seks može da izgleda zastrašujuće, pa se saberite, smirite i recite mu da se nema čega da se plaši i da to što ste radili nije ništa strašno i da se mama i tata vole. Vratite ga u krevet i kad ste sigurni da je zaspalo, vratite se seksu... ako još imate volje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs