KAKO DA OTVORITE FLAŠU VINA BEZ VADIČEPA? Ne treba da gurate hemijske olovke i maskare, ovo su 5 sjanih metoda

Otvorite flašu vina bez vadičepa - to je izazov koji se može rešiti kreativno!

Enterijer
12:04h Autor:
KAKO DA OTVORITE FLAŠU VINA BEZ VADIČEPA? Ne treba da gurate hemijske olovke i maskare, ovo su 5 sjanih metoda
Vino, Foto: Shutterstock

Vino, bilo da je deo romantične večere ili druženja sa prijateljicama, može postati prepreka ako vam nedostaje klasični alat za otvaranje - vadičep. Ali nemojte očajavati, postoje načini da se flaša vina otvori čak i bez tog pomoćnog alata.

Klasični vadičep je najsigurniji i najčešći način za otvaranje vina, ali se različite okolnosti mogu rešiti kreativno. Postoje alternativni trikovi koji mogu poslužiti kao improvizovani vadičepi. Ovi trikovi nisu samo zabavni, već i mogu biti korisni u hitnim situacijama kada je vino na dohvat ruke, ali vadičep nije.

Jedan od metoda je upotreba predmeta koji su vam možda već pri ruci. Na primer, ekser i klešta - zabijte ekser u čep, a zatim pokušajte da ga izvučete kleštima. Može biti iznenađujuće koliko ova improvizacija može biti efikasna.

vadičep
foto: Shutterstock

Drugi neobičan način je upotreba upaljača. Zagrevanje grlića boce upaljačem može izazvati pritisak unutar boce koji će gurati čep napolje. Međutim, postoji rizik da bi čep mogao da iskoči sa sadržajem vina.

Makaze takođe mogu poslužiti - zabodite jedno sečivo makaza u čep, a zatim pokušajte da ga polako izvučete. Postupak se ponavlja dok se otpor ne smanji i čep postane lakše izvući.

vino
foto: Profimedia

Šrafciger takođe može poslužiti kao improvizovani alat za otvaranje vina. Ukucajte šrafciger u čep i pokušajte da ga izvučete. Ova metoda zahteva malo veštine, ali može biti uspešna.

I postoji opcija da zalepite čep unutar boce, ali to zahteva oprez. Možete upotrebiti tvrdi predmet poput šrafcigera, drške četkice za zube ili bilo čega što može gurnuti čep unutar boce. Ipak, ovo može rezultirati time da čep ostane unutar boce, pa budite pažljivi prilikom primene ove metode.

Vino
foto: Shutterstock

Važno je napomenuti da ovi trikovi mogu zvučati smešno ili neuobičajeno, ali je bitno koristiti ih s oprezom i prihvatiti određeni rizik. Slomljena boca nije nešto što biste želeli, pa bilo koji od ovih trikova primenjujte pažljivo i sa svesnošću o mogućim posledicama. Ipak, kad vadičep nije na dohvat ruke, kreativnost može biti spas u otvaranju te omiljene boce vina.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs