nARODNI LEK

Vino sa koprivom: Uklanja stres, oporavlja celo telo! (RECEPT)

Ovo je jedan od najstarijih i najdelotvornijih narodnih lekova

Fitnes & Nutricija
11:39h Autor:
Vino sa koprivom: Uklanja stres, oporavlja celo telo! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Kombinacija crnog vina i koprive predstavlja pravi eliksir koji telo puni snagom i oslobađa od stresa. Vino sa koprivom muškarcima pomaže u obnovi seksualne energije, jer povećava potenciju.

Predost crnog vina u umerenim dozama (od 50 do 100 ml dnevno) već su dokazane i koriste se u zdravim dijetama, pa čak i u postoperativnom periodu.

Crveno vino sadrži snažan biljni antioksidans - resveratrol koji pomaže pri neutralizaciji slobodnih radikala i štiti ćelije od njihovog destruktivnog efekta. Vino jača srčani mišić, smanjuje firzik od šloga, stvara elastičnost krvnih sudova, razređuje krv zbog čega sprečava nastanak ugrušaka, povećava hemoglobin. Kako se pravi vino sa koprivom?

U keramičku posudu (ili tamnu čašu) staviti 10 kašika semena koprive, pa dodati 700 ml crnog vina. Dobro zatvorite i ostavite na tamnom mestu, na sobnoj temperaturi 10 dana. Svakodnevno promućkajte tečnost. Procedite vino, pa ga kuvajte na laganoj vatri oko 3 do 4 minuta.

Kada se vino ohladi, dodajte malo meda. Sve sipajte u sterilnu flašu pa je zajedno sa vinom još jednom sterilišite (prokuvajte je u vreloj vodi par minuta). Kada se flaša ohladi, vino stavite u frižider.

Konzumiranje:Koristi se svaki dan od 50 do 100 ml ovog vina.

(Stil.kuri.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs