KUPILA JE KUĆU ZA 1 EVRO, A SADA ĆE MOĆI DA JE PRODA ZA 3,8 MILIONA: Od ničega je napravila dom koji je oduvek sanjala

Žena iz Čikaga kupila je starinsku kuću na Siciliji za jedan evro, a ono što je od nje napravila je neverovatno.

Enterijer
11:35h Autor:
KUPILA JE KUĆU ZA 1 EVRO, A SADA ĆE MOĆI DA JE PRODA ZA 3,8 MILIONA: Od ničega je napravila dom koji je oduvek sanjala
Žena kupila kuću na Siciliji za 1 evro, Foto: Printscreen/instagram

Već smo pisali o Đorđu koji je staru kamenu kuću adaptirao i učinio neverovatno udobnom. Sada vam donosimo priču o ženi koja je starinsku kuću na Siciliji kupila za samo 1 evro i od nje pravi dom iz snova.

U periodu između 2018. i 2019. godine, brojni italijanski gradovi – od Sicilije na jugu do Alpa na severu, su nudili kuće za 1 evro u nadi da će privući ove stanovnike za „oživljavanje“ svojih zajednica.

Na Siciliji su nudili kuće za 1 evro
Na Siciliji su nudili kuće za 1 evro foto: Shutterstock

Finansijska savetnica sa sedištem u Čikagu, Meredit Tabone bila je među 16 kupaca koji su osigurali stari stan u Sambuki, takođe na Siciliji, koja je poznata po dvorištima u arapskom stilu.

Meredit je sasvim slučajno dala ponudu od 4.400 funti i nakon nekoliko meseci dobila odogovor da je upravo ona uspešni kupac.

Kuća nije imala ni struju no vodu, a uz kupoprodajni ugovor Meredit se obavezala da će objekat renovirati, ali da neće menjati spoljašnji izgled.

- Kuća je bila u vrlo lošem stanju, ali u mnogim stvarima bila je sve što sam očekivala i više. Imala je toliko šarma! Toliko je interesantnih arhitektonskih detalja, mogla sam stvarno da vidim istoriju zapisanu na zidovima… Ali joj je bilo potrebno renoviranje, rekla je ona.

Tabone ima sicilijansku krv, a njeni preci potiču upravo iz Sambuke.

- Kad su mi prijatelji prosledili članak, shvatila sam da je Sambuka grad iz koje potiče moja porodica, moj pradeda je od tamo emigrirao u SAD. Oduvek sam želela da posetim Siciliju, ali nikad nije bilo dovoljno dobre prilike, ispričala je Meredit.

Stari krov bio je pokriven azbestom, a za čije uklanjanje je u startu dala 750 evra.

- Kada smo prvi put videli kuću, imala je 750 kvadrata, nije imala struju, vodu, prozore i bila je prekrivena azbestom. Mada smo prvobitno želeli samo malu kućicu za odmor, pretvorili smo je u dom iz snova. Veoma je velika i kompleksna. Ima četiri spavaće sobe, četiri kupatila, kuhinju, dnevni boravak i trpezariju. Ugradili smo terasu na prvom i drugom spratu, spa i vinski podrum, kao i kamin i peć za picu, dodala je.

Ona je kupila i prvu sledeću kuću u komšiluku za 27. 000 funti, a uložila je i dodatnih 46 meseci i 210.000 funti kako bi spojila oba domaćinstva i izgradila vikendicu od 3.000 kvadrata, piše Zadovoljna.rs.

Meredit je takođe kupila i dve gostinjske kuće u istom selu za ukupno 28.000 funti, i napuštenu zgradu od 58.000 funti koju pretvara u galeriju i kafić. Procenjuje da će njen uloženi iznos od 230.000 funti u kuću od jednog evra biti vredan 3.400.000 funti kada svi radovi budu završeni.

Ona očekuje da će radovi biti gotovi do kraja 2024.godina, a u međuvremenu planira da uči jezik i uživa u celom procesu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs