PRAZNIČNA ČAROLIJA

JELKA MORA STAJATI NA OVOM MESTU, AKO ŽELITE DA PRIVUČETE ZDRAVLJE, LJUBAV I USPEH: Feng Šui pravila za dekoraciju doma

Ako ste se pitali kako da okitite jelku po Feng Šui pravilima, donosimo vam sve neophodne smernice!

Enterijer
20:13h Autor:
JELKA MORA STAJATI NA OVOM MESTU, AKO ŽELITE DA PRIVUČETE ZDRAVLJE, LJUBAV I USPEH: Feng Šui pravila za dekoraciju doma
Kako da okitim jelku po Feng Šuiju?, Foto: Shutterstock

Praznična euforija polako ulazi u naše domove, koje novogodišnjom dekoracijom pretvaramo u bajkovita mesta. Kićenje jelke je jedna od omiljenih aktivnosti u decembru, a u ovom periodu godine yin & yang energija je na najvišem nivou - zato je iskoristite na pravi način, kako biste prvukli sreću, zdravlje i uspeh. U tome će vam pomoći Feng Šui pravila!

Kada se ukrašava dom, postavkom dekoracija sa određenom namerom, nesvesno unosite radost u prostor. Tada se menja energetska vibracija unutar kompletnog objekta.

Novogodišnja jelka, Jelka, Praznici
foto: Shutterstock

Elementi koji zahtevaju najviše pažnje po Feng Šui pravilima:

Ulazna vrata su simbol novih mogućnosti

Ulazna vrata predstavljaju mesto kolektivnog „udaha“ čitave porodice, njihovih novih mogućnosti, dotok zdrave energije, energije novca i prosperiteta. Potrudite se da vaša ulazna vrata generalno prebrišete i prelepo dekorišete, kako biste poželeli dobrodošlicu svemu novom u godini koja stiže. Pomislite „Neka ove godine samo sreća ulazi kroz moja vrata“! Sasvim je dovoljan jedan deko elemenet sa spoljne strane ulaznih vrata kako bi metafizički podigli nivo dobre energije.

Novogodišnja jelka kao drvo želja

Jelku treba ukrasiti tako da prikazuje i deo ličnih želja svakog ukućanina ponaosob. Nakon standardne dekoracije jelke (uključujući i postavku rasvete), svaki ukućanin treba da na jelku postavi ukras koji simbolizuje njegovu/njenu ličnu želju ili da na jelku okači papirić sa ispisanom željom.

Jelka, Praznici, Enterijer, praznični enterijer
foto: Shutterstock

Savršeno mesto za jelku

Po feng šuiju dekorisanje jelke pripada elementu drveta, pa je smestite u područje koje je u skladu s drvenim elementom ili ima korist od njegove energije.

Blagotvornu ravnotežu energija postići ćete sledećim položajem jelke:

Istočni smer: za privlačenje zdravlja i porodične sreće

Jugoistočni smer: za novac i obilje

Južni smer: za poslovni uspeh i slavu

Deda Mraz
foto: Shutterstock

Šta simbolizuju novogodišnji ukrasi?

  • figura anđela: pomoć jakih ljudi i blagoslovi sa neba
  • novčići: dobri prihodi tokom godine
  • srce: aktivacija svih oblika ljubavi
  • zvezdice: slava, poštovanje, uspeh u karijeri
  • jabuke: rađanje novih mogućnosti, zdravlje ali i plodnost
  • Deda Mraz: simbol dobrotvora koji ispunjava želje. Njegova figura je neizbežna u dekorisanju doma (ispod jelke, u dnevnom boravku ili u ulaznom delu u dom).
  • Jelen: simbol zime, praznika, otmenosti, snage i odvažnosti. Jelen simbolizuje dugovečnost u svemu, simbol mira, balansa i velikodušnosti. Sve to budite u svom srcu i blagoslovi će vas pratiti!
pokloni, jelka, novogodišnji poklon
foto: Shutterstock

Pravilan izbor boja ukrasa

U hladnijem delu godine potrebno je, pomoću predmeta i boja, dovesti energiju vatre u našu okolinu. Element vatre čine sveće, pravi kamin, svetiljke, zlatni i vatreno-crveni ukrasi. Osim crvene, za dobijanje tople energije dobar izbor su i ljubičasta, te boja fuksije. Ali, vodite računa o glavnom principu feng šuija, a to je ravnoteža.

Previše vatrenih dekorativnih elemenata, što se često događa u praznično vreme, ako se preteruje s crvenom bojom, podstiče nastanak sindroma izgaranja, pa čak i emocionalne ispade.

Umor koji mnogi osećaju tokom i nakon božićnih praznika neretko je uzrokovan neuravnoteženom energijom vatre u domovima. Stoga u svoje praznično okruženje svakako uvrstite i hladnije boje, poput umirujuće svetloplave koja aktivira energiju vode.

Previše vatre ublažićete, takođe, srebrnom i sivom te spokojnom belom - bojama koje prizivaju element metala.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs