KAKO DA OČISTITE ŠPORET BEZ PREVIŠE MUKE I RIBANJA? Potrebna je jedna stvar koja se nalazi u svakoj kuhinji

U nastavku teksta saznajte kako da bez previše muke oribate šporet i ringlama vratite sjaj

Enterijer
Autor:
KAKO DA OČISTITE ŠPORET BEZ PREVIŠE MUKE I RIBANJA? Potrebna je jedna stvar koja se nalazi u svakoj kuhinji
Kako da najlakše oribam šporet?, Foto: Shutterstock

Svi žele kuhinju koja će uvek biti uredna, blistava i čista. Međutim, postoje neki njeni delovi koji se lako prljaju, a teško čiste, pa sama pomisao na ribanje zadaje glavobolju. Jedan od njih su svakako ringle, posebno ako su stare.

Ako ne znate kako da izađete na kraj sa naslagama nečistoće i prljavštine na ringlama postoji jednostavno i praktično rešenje.

Ribanje špreta nekad može biti pravo mučenje
Ribanje špreta nekad može biti pravo mučenje foto: Profimedia

Naime, sva sredstva za čišćenje imaju jednu manu - moraju da se ostave da deluju neko vreme, ali ako se osuše i "presuše", onda ćete morati još jače da ribate da biste skinuli sloj skorele masnoće i prljavštine. Zato vam u pomoć priskače tanka, prijanjajuća folija.

Nanesite sredstvo za čišćenje rerne u debljem sloju, pa odmah razvucite foliju preko ploče, zalepite je preko vlažne površine i ostavite da sredstvo deluje nekoliko sati, a ukoliko ste u mogućnosti ostavite preko noći.

@aurikatariina THE BEST CLEANING HACK!! 😎👊 Byebye burnt stains 👋🏻🔥 #cleantok #cleaningtiktok #satisfying #cleaninghack #cleaninghacksforyou ♬ Paradise - Ikson

Zatim skinite foliju, pokvasite sunđer što toplijom vodom, pa onda njim istrljajte površine ringle, a zapečene naslage će nestati bez mukotrpnog ribanja. Na kraju pokupite višak tečnosti i prebrišite ringle suvom krpom.

Ovaj postupak možete da primenite i za čišćenje rerne i rešetke koja je puno zamašćenja, po istim principu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs