Prestanite sa ovim

Tri najčešće greške u čišćenju: Sprej za stakla ne treba prskati direktno na površinu!

Pastu za održavanje nameštaja nanosite maksimalno jednom mesečno
Enterijer
09:48h Autor:
Tri najčešće greške u čišćenju: Sprej za stakla ne treba prskati direktno na površinu!
Foto: Shutterstock

Higijena stambenog prostora i okruženja je vrlo važna za zdravlje, a svi volimo da vidimo parket koji se cakli, prozore bez fleka i kapljica, blistavo čist veš...

Koja su to legla zaraze koje uopšte ne primećujemo, saznajte OVDE.

Međutim, u toj težnji za čistoćom, često preterujemo i sami pravimo kontraefekat, a uz to i uzaludno bacamo skupe proizvode za održavanje.

Zapamtite, ne važi uvek parola "što više to bolje" i znajte da poznate metode čišćenja nisu uvek i najbolje.

Sprej za čišćenje staklenih površina

Ako prozore i druge staklene površine u kući ili stanu čistite uz pomoć posebnih sprejeva koji su za to i namenjeni, razmislite da li ih upotrebljavate pravilno. Ako spadate u većinsku grupu koja mlaz ove hemikalije uperi iz flaše za raspršivanje direktno u površinu koja treba da se očisti, znajte da tako samo gurate nečistoće sa jednog mesta na drugo. Umesto toga, nanesite tečnost za pranje na papirni ubrus ili krpu, pa onda pređite preko prljave staklene površine.

Kako se osloboditi bakterija na najefikasniji način, saznajte OVDE.

Pasta za nameštaj

Lepo je ako želite da održavate svoj dom čistim, a komade drvenog nameštaja sjajnim. Ali, budite umereni sa korišćenjem ovakvih tipova proizvoda. Učestalo korišćenje paste, na primer na bazi voska, stvoriće zaštitni sloj na vašem nameštaju, koji će dodatno privlačiti prašinu i druge nečistoće. Ograničite upotrebu proizvoda za održavanje nameštaja na jednom mesečno, a između dva mazanja, prašinu obrišite krpom od mikrofibera.

Deterdžent za pranje veša

Svaki tečni deterdžent za pranje veša dolazi sa preporučenim uputstvima za korišćenje. Da li ćete upotrebiti pola čepa tečnosti za pranje, ceo ili nešto između, zavisi od vrste odeće, količine veša i stepena nečistoće. Ako preterujte sa količinama deterdženta, zapravo onemogućavate mašini za veš da obavlja svoju dužnost. Budite umereniji u toj proceni i vaše rublje će se bolje oprati.

A kako da ispeglate veš brže i lakše, saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs