Vredi probati

Rešite se muke: Napravite efikasno sredstvo protiv bubašvaba!

Ataraktivnu kuglicu zamaskiranu bornom kiselinom, bubašvaba neće osetiti, ali obavezno će joj prići iz radoznalosti, a efekat će biti razoran
Enterijer
17:56h Autor:
Foto: Shutterstok

Ko god muči muku s bubašvabama zna da mnogi preparati užasno smrde a imaju kratkotrajan efekat. Evo boljeg rešenja.

 

Uzmite 1 sirovo žumance, naspite u njega 30-50 gr borne kiseline u prahu (boraks ili acidi borici u prahu). Mešajte do stvaranja guste smese. Od ove smese napravite loptice prečnika oko 1 cm. Sačekajte da se osuše (oko sat vremena) i  rasporedite ih po celoj kući na vidnim mestima i po ćoškovima. Posebnu pažnju poklonite kuhinji i kupatilu.

 

Ne zaboravite da mesta treba da budu vidljiva, ne sa vaše tačke gledišta, već sa tačke gledišta bubašvaba: površine polica, regala, plakara, kuhinjskih elemenata i svega što se nalazi iznad vaših očiju.

 

OVDE saznajte kako da preuredite kuhinju uz minimalne troškove.

 


Dejstvo:


Ataraktivnu kuglicu zamaskiranu bornom kiselinom, bubašvaba neće osetiti, ali obavezno će joj prići iz radoznalosti, a efekat će biti razoran. Ispočetka će vam izgledati kako  bubašvabe nije briga za vaše trikove, kako se mirno kreću  po vašim lopticama i ne osećaju nikakvu nelagodnost. Ali, nakon 3-4 nedelje ćete  svaki dan čistiti ogromnu količinu mrtvih bubašvaba a novih više neće biti. Ako se nakon 6 meseci pojave ponovo, moguće je da je neka ženka uspela  da položi jaja i izlegle su se nove generacije. Metoda borbe je – ista.

 

Ovakve loptice su bezopasne za ljude i kućne ljubimce, zato ih možete bezbedno stavljati po kući ili stanu u kojem borave i  mala deca, psi ili mačke. Ako ne pronađete bornu kiselinu u prahu, koristite 3%-ni rastvor borne kiseline, koji se prodaje u svakoj apoteci po izuzetno povoljnoj ceni. Jedno sirovo žumance pomešajte sa 100 ml borne kiseline i dodajte malo brašna i zamesite loptice.

 

OVDE saznajte koji su zastrašujući izvori bakterija u vašoj kuhinji.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...