SAVET DIZAJNERA

5 SAVETA ZA UREĐENJE MALOG KUPATILA: Uz pomoć ovih trikova izgledaće duplo veće i prostranije! (FOTO)

Savršeno rešenje

Enterijer
14:57h Autor:
5 SAVETA ZA UREĐENJE MALOG KUPATILA: Uz pomoć ovih trikova izgledaće duplo veće i prostranije! (FOTO)
Foto: Shuterstock

Ukoliko imate manje kupatilo, vrlo lako možete učiniti da vizuelno izgleda duplo prostranije. Dizajneri enterijera savetuju da u tom slučaju birate pločice svetlih boja.

Bela je najbolji izbor, ali ne morate isključivo ovu boju da birate. Evo koje će još nijanse učiniti da ovaj prostor izgleda veće:

BELE PLOČICE

Bele pločice su i dalje najpopularniji izbor, posebno za mala kupatila. Svetla boja pločica učiniće da se vaše malo kupatilo oseća veće i svetlije, naročito ukoliko imate malo ili nimalo prirodnog svetla koje ulazi u vaše kupatilo. Bele pločice su klasika i pravi izbor jer uz samo malo maštovitosti mogu uneti živost i dinamičnost čak i u najmanji prostor. Kada mislite da je bela boja pomalo dosadna, možete uneti malo prirode u svoje kupatilo pomoću biljaka, a ukoliko vam se prostor i dalje čini malenim uvek možete isprobati zanimljive vertikalne načine postavljanja pločica kako bi se kupatilu dodala dužina. Svetlosive pločice na podu dodaće tek malo kontrasta a ukoliko ne želite da dobijete potpuno beli izgled u svom malom kupatilu, možete se odlučiti i za crno-belu varijantu.

SIVE PLOČICE

Ukoliko niste ljubitelj kompletno belog dizajna, ali i dalje želite da koristite neutralne boje, onda je upravo siva idealna za vas. Osim što će dodati malo više topline u ovaj deo doma, siva će istovremeno dati jedan luksuzan ali još uvek lagan izgled kupatilu. Možda mislite da je sivo dosadno, ali kada dodate neke zanimljive karakteristike dizajna, dobićete jedinstven izgled kupatila. Primera radi, rebrasti stakleni zid, nepravilan umivaonik, ili zanimljive šare na sivim pločicama obogatiće pomalo sumoran izgled koji se (u nekim slučajevima) može očekivati. Sjajne sive pločice u kombinaciji sa drvenim ormarićima su takođe dobar način da se ovoj boji doda malo neophodne topline.

SVETLO ROZE PLOČICE

Sve izgleda dobro kada stvari posmatrate ružičastim očima, a to važi i za kupatilo. Svetlo roze pločice daju vedar, lagan i šaren izgled kupatilu. Vertikalne ružičaste zidne pločice čine da malo kupatilo izgleda višlje nego što jeste, dok podne pločice imaju niz boja od plave do roze za dodavanje lepog i elegantnog izgleda. Kada vam je potpuno ružičasto kupatilo previše, savetujemo da se odlučite samo za ružičaste podne pločice sa malo lepog geometrijskog dizajna kako biste kupatilu dali zabavniji izgled.

PLAVE PLOČICE

Malo kupatilo sa plavim pločicama će funkcionisati sjajno. Možda mislite da morate da se odlučite za svetlo plave pločice, ali verujte nam na reč – i tamnoplava će takođe izgledati lepo u malom kupatilu. Dobra stvar u vezi plave boje jeste da se ona tako dobro kombinuje sa drugim nijansama.

ZELENE PLOČICE

Upravo su zelene pločice u malom kupatilu savršen način da se prostoru doda malo prirodniji izgled (posebno u kombinaciji sa plavom koja asocira na nepregledno vodeno prostranstvo). Uz to, zelena je idealna boja za opremanje kupatila u boho-fazonu, jer će i najmanjem prostoru dodati opušten i udoban izgled.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs