Drevna kineska veština

JEDNA BOJA, JEDNA BILJKA, JEDNA POZICIJA Feng šui kaže: Ovo obavezno uradite da privučete svu sreću u vaš dom!

Kada ste na komandnoj poziciji, vi ste u najpovoljnijem položaju da privučete sreću i zaštitite se, smatra kineska disciplina

Enterijer
Autor:
JEDNA BOJA, JEDNA BILJKA, JEDNA POZICIJA Feng šui kaže: Ovo obavezno uradite da privučete svu sreću u vaš dom!
Foto: Shutterstock

Feng šui je drevna azijska umetnost poboljšanja energije vašeg okruženja.

Kako koristiti feng šui za poboljšanje sreće?

Jedna od prvobitnih svrha feng šuija bila je da optimizuje blagostanje planiranjem i izgradnjom domova u određenim pravcima. Takođe poziva na prosperitet i vitalnost.

Crvena boja

Crvena je najpovoljnija boja u feng šuiju. Simbolizuje vitalnost, a ovu boju možete strateški koristiti da biste pozvali zaštitu i sreću.

Komandna pozicija

Kada ste na komandnoj poziciji, vi ste u najpovoljnijem položaju da privučete sreću i zaštitite se, smatra kineska disciplina. Nalazite se u komandnoj poziciji kada lako možete da vidite vrata ili ulaz sa mesta gde sedite ili stojite, a da ne okrećete glavu. Za najveću zaštitu i sreću, važno je da budete u komandnoj poziciji kada ležite u krevetu, sedite za stolom i kuvate za šporetom.

Biljka zmija ili svekrvin jezik

U feng šuiju postoje određene biljke koje mogu da unesu život i vitalnost u vaš dom. "Sansevieria trifasciata" (poznata i kao biljka zmija ili svekrvin jezik) je jedan od favorita ove discipline kada tražite zaštitnu energiju u svom okruženju. Listovi podsećaju na mačeve koji mogu simbolično da preseku sve prepreke. Laka je za negu i izdržljiva.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs