Srećne vesti

EVO KAKO DANAS IZGLEDA OVAJ DEČAK SA FOTOGRAFIJE: Napokon je pobedio rak! (FOTO)

Fotografija dečaka koji se bori sa rakom obišla je svet onaj momenat kada je njegova majka pokazala na društvenim mrežama kako izgleda borba ovog malog junaka. Dve godine kasnije, Beket je pobednik!

Porodica
19:10h Autor:
EVO KAKO DANAS IZGLEDA OVAJ DEČAK SA FOTOGRAFIJE: Napokon je pobedio rak! (FOTO)
Foto: Printscreen/youtube/ KWKT FOX

Kejtlin Burge, majka dečaka kojem je dijagnostikovan rak, objavila je srceparajuću fotografiju na kojoj njenog sina teši starija sestra tokom hemioterapije. To je bilo pre više od dve godine, i nakon duge, iscrpljujuće, teške bitke, maleni Beket je sada sve bolje i ide u školu.

Bilo je to teško vreme za sve.

Beketu Je akutna limfoblastična leukemija dijagnostikovana 25. aprila 2018. u dobi od 2 godine. Sestra, koja je od brata starija 15 meseci, bila je uz brata u hladnoj bolničkoj sobi, dok se on borio sa teškom bolešću. Obri, tada 4-godišnjakinja, gledala je svog brata kako jedva hoda ili govori.

Situacija je svima bila teška i to je bio potpuni šok za porodicu. Ali, kako je Kejtlin objavila, držali su se zajedno, oslanjali se jedno na drugo i tako dan po dan.

Kako je rekla Kejtlin, Obri je imala težak period. Beket je bio i ostao, njen najbolji prijatelj. 35 dana koje je proveo u bolnici bilo je 35 dana koje je ona provela bez brata. Nije bila sigurna šta se događa. Znala je samo da nešto nije u redu s njenim bratom, njenim najboljim prijateljem.

Kao što bi svako očekivao, stvari su bile daleko od jednostavnih za celu porodicu. Kejtlin je to napisala u opisu slike: “Gledala sam svog jedinog sina kako prolazi kroz toliko toga i još uvek se smeje. Gledala sam svoju slatku Obri kako prolazi kroz teško razdoblje u njenom životu i postaje tako nezavisna. Videla je svog najboljeg prijatelja/brata u situacijama koju nijedan brat ili sestra ne bi smeli da dožive."

Baket je pobedio rak kao pravi heroj.

S puno uspona i padova, putovanje je bilo teško, ali Beket je uspeo. Nakon dve godine boli, patnje i puno borbe, Beket je sada zdrav i ide u školu. Kao što nam je Kejtlin rekla: "Oseća se sjajno, završio je s lečenjem i vratio se u školu, trenutno je u prvom razredu.”

Poslednji tretman bio mu je 8. avgusta 2021. godine, a sada uživa u potpuno čistom zdravstvenom stanju. Danas Beket ima 6 godina, a njegova sedmogodišnja sestra je još uvek uz njega. Braća i sestre još uvek neguju neraskidivu vezu, koja je postala još jača tokom Beketove bolesti.

Beketovo putovanje je bilo iscrpljujuće, ali svi smo svesni da ima još mnogo ljudi koji se bore sa istim problemima. Kada smo zamolili Kejtlin da podeli nekoliko reči ohrabrenja za one koji prolaze kroz iste borbe, rekla nam je da je važno držati glavu gore, nastaviti dan po dan i ne plašiti se da zatražite pomoć.

Zapamtite da je ovo samo jedno poglavlje u vašem životu i morate pronaći volju za život i borbu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs