kako vam se dopada?

SEOSKA BAJKA MILE KUNIS I EŠTONA KUČERA: Ovo je dom koji želi svaki stanovnik Srbije! (FOTO, VIDEO)

Poznati glumački par Mila Kunis i Ešton Kučer, sagradili su novi dom na obroncima Los Anđelesa u koji su se uselili početkom 2021.godine. Novi dom predstavlja kombinaciju rustičnog i modernog, izvedenog na jedan nesvakidašnji način.

Enterijer
Autor:
SEOSKA BAJKA MILE KUNIS I EŠTONA KUČERA: Ovo je dom koji želi svaki stanovnik Srbije! (FOTO, VIDEO)
Mila Kunis i Ešton Kučer, Foto: Printscreen Youtube / RAYMOND LO on YouTube

Kako oboje kažu, želeli su da stvore modernu farmu, funkcionalan samoodrživ dom sa prostranim imanjem gde će živeti mirno i povučeno sa svojom decom. "Želeli smo dom, a ne prostor za pokazivanje", naglašava Mila. Ipak, odlučili su se da otvore vrata novog doma i da svojim obožavaocima pokažu delić porodične idile u kojoj uživaju.

Ideje i planiranje

Mila Kunis i Ešton Kučer su počeli zajedno da žive 2012.godine u luksuznoj vili, projektovanoj u minimalističkom stilu u elitnom delu Los Anđelesa. Za ovu modernističku vilu je Ešton svojevremeno izdvojio 11 miliona dolara, a kada su oglasili prodaju tražili su neverovatnih 14 miliona dolara. Želeli su nov dom i drugačije okruženje kada im se proširila porodica. Prvo je na svet došla ćerka Vajat, a potom sin Dimitrije.

Novi dom su planirali punih 5 godina, pretraživali su slike kuća i enterijera na Pinterestu i na kraju su shvatili da im se ukusi poklapaju u 90%. Takođe, najveći broj kuća koje su im se svidele, projektovao je arhitekta Hauard Beken, koji se proslavio rekonstrukcijom ambara u moderne kuće.

Imali su viziju doma koji žele - "kuću koja kao da je nastala od rekonstruisane štale, stare više decenija", kako objašnjava Ešton. Međutim oni su želeli da sagrade novu kuću, a da istovremeno izgleda rustično. Svoju viziju su uspeli da ostvare zahvaljujući arhitekti Hauardu Bekenu i njegovoj kompaniji „Backen&Gillam Architects".

Izgradnja bajkovitog doma

Prelepo imanje se prostire na 2,5 hektara na vrhu brda, nedaleko od elitnog dela Los Anđelesa i mesta gde je glumački par ranije živeo. Novi dom nije ni nalik nekadašnjem, koji je bio u minimalističkom stilu. Na imanju su izgradili glavnu kuću povezanu sa ambarom/pansionom za zabavu i sa sobama za goste, dok centralno mesto zauzimaju bazen i paviljon sa roštiljem. Svi objekti su pozicionirani duž središnje ose parcele, tako da se iz bilo kojeg dela pruža inzvarendan pogled na okolinu i panoramu. Ceo kompleks je u rustičnom stilu, konstrukcija je od drvenih prerađenih greda i predstavlja savršen sklad tradicionalnog i modernog. Elemente modernizma karakterišu velike staklene površine prozora, klizna staklena vrata, dok su betonski elementi - zidovi i stubovi, dizajnirani tako da oponašaju drvene grede.

Popularni par je bio uključen u svaki deo procesa projektovanja i dizajniranja njihovog novog doma. Pobornici su očuvanja prirode i zdravog načina života. Zbog toga su želeli da stvore ekološki zdravo okruženje, da štede energiju, piju čistu vodu i jedu zdravu hranu. Odlučili su se da koriste obnovljive izvore energije, pa su ugradili solarne panele gde god je to bilo izvodljivo. Na ovaj način na imanju proizvode više struje nego što im je potrebno. Takođe su u vreme pandemije na imanju sadili kukuruz i povrće za svoje potrebe, a zbog novog stila života, Mila je svoj dom šaljivo nazvala "KuKu farma".

Hauard Beken je arhitekta, specijalizovan za rekonstrukcije i projektovanje takozvanih modernih seoskih kuća. Poznat je po svojoj sposobnosti da iz rustičnih materijala i elemenata seoske arhitekture izvuče smisao za vedar, savremeni duh građevinskih oblika. Rezidencija Kutcher/Kunis je svedočanstvo o njegovom alhemijskom rukovanju obnovljenim drvetom u kombinaciji sa betonom i staklom. Visoki plafoni sa drvenim gredama i drveni nameštaj, daju prostoru rustični šmek, koji je odlično uklopljen sa minimalističkim komadima nameštaja. Ambar - kutak za odmor sa ogromnim kristalnim lusterom

„Hauard je kao odličan dizajner softvera, neko ko projektovanju pristupa sa naglašavanjem funkcije prostora“, kako kaže Kučer. "Hauard želi da vas odvede tamo gde želite da budete, a da prođete najmanje prepreka i vrata.

Baken je uzvratio komplimentima na račun slavnog glumačkog para „Ešton i Mila su jedni od najpametnijih i najradoznalijih ljudi sa kojima smo ikada radili. Razgovarali smo o svemu, od veličina drvenih greda do detalja poprečnog učvršćenja i spojeva sa betonom. Ovo nisu vrste razgovora koje vodimo sa svakim klijentom.“

Enterijer i opremanje

U dizajnu enterijera je bila uključena Viki Čarls iz kompanije Charles & Co, čijim su radom bili oduševili Kučer i Kunis. Svideo im se način na koji ona meša tkanine i teksture, a posebno opremanje prostora u boho stilu. Viki Čarls je uravnotežila želju slavnog para za elegancijom modernizma i toplinom seoskih kuća, kombiniujući tamno drvo sa neutralnim sivim i smeđim tonovima.

Trpezarija i deo dnevnog boravka

"Proveli smo mesece gledajući materijale i boje, kako bismo pronašli pravi vizuelni jezik. Vremenom se dizajn udaljio od tradicionalne estetike seoske kuće na nešto savremenije." – rekla je Čarlsova. U enterijeru su naglašeni luksuzni detalji, koji su u kontrastu sa rustičnom drvenom konstrukcijom, kao što je kristalni luster visok 3m, postavljen u ambaru i set srebrnih trpezarijskih stolica. Plišani komadi nameštaja, baršunaste sofe i stolice u smaragdno zelenoj boji, daju osećaj topline i mekoće. Prostor dodatno upotpunjuje kamin, rasveta u "vintaž” stilu i spot svetiljke, za akcentovanje posebnih detalja. Za rasvetu je zaslužan bren Hektor Finč.

Prostrana terasa sa drvenim stubovima pruža predivan pogled za relaksaciju i odmor. Poseban dragulj ove kuće je kupatilo sa vintaž kadom, koja je postavljena pored prozora i sa pogledom na prirodu. U dečjoj sobi dominiraju prirodni materijali sa interesantnim drvenim krevima na sprat.

"Da bi ste osećali mir u prostoru, sve mora da bude na svom mestu. Ako tvoja okolina nije u skladu, teško da će biti i tvoj mozak. Kada smo u svom domu sve dobija smisao", zaključio je Ešton za kraj.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs