Da li se slažete?

DOK TI PIJEŠ LOŠU KAFU SA MISLIMA "MA NEMA VEZE": Tvoj život prolazi!

Nema potrebe da čekate ponedeljak da biste promenili život... Ili vikend da biste otišli negde, videli nešto...

Porodica
Autor:
DOK TI PIJEŠ LOŠU KAFU SA MISLIMA "MA NEMA VEZE": Tvoj život prolazi!
Foto: Shutterstock

Dugo sam hodala po kući u prastaroj trenerci koja je izazivala gađenje kod svih koji bi me u njoj zatekli. Govorila sam:"Ali tako je udobna, može još da posluži!" A onda sam jedan dan otišla u prodavnicu i kupila divnu, novu trenerku koja mi je prelepo stajala, a opet je bila i udobna.

Dugo sam pila kafu iz obične sive šolje, jedne od mnogih za koje i ne pamtim kako su došle u moju kuhinju.

"Ma, kakve veze ima?" Mislila sam svaki put sipajući kafu u nju.

A onda sam u jendom trenutku poželela šarenu, veliku šolju koja će se lepo uklapati u moje ruke, svako jutro. Pretražila sam internet i našla savršenu šolju za kafu. Poručila sam je odmah.

Godinama sam kupovala najjeftiniju kafu, a sve pod parolom: "Nema tu mnogo razlike. Ionako pijem jednu kafu dnevno, da li je stvarno bitno ako je ova najjeftinija?"

A onda sam slučajno probala onu skuplju i shvatila da ima razlike. Sutradan sam kupila italijansku kafu, u luksuznom pakovanju. Skuvala sam sebi vrelu tečnost koju sam sipala u novu, divno šarenu šolju.

Dugo sam živela pored čoveka koji me nije cenio. "Svi muškarci su isti i svaka veza bi mi isto završila," pod tom parolom sam godinama ćutala pored njega.

To je bio čovek koji je i mene prihvatio kao nužno zlo, dane provodio sa drušvom, zaboravljao da mi čestita rođendan, kupi cveć i nije se libio da me nazove "budalom".

Ljutila sam se, svađala, često plakala, a onda sam odlučila da je dosta. Bilo je tako lako uraditi pravu stvar. Okrenula sam se i otišla. Jednostavno!

Život je stvarno previše kratak da biste ga proveli u staroj trenerci, držeći ružnu šolju za kafu u rukama dok sedite pored muškarca koji vas ne primećuje.

Ako mi sutra dođe sudnji dan, bar ću znati da sam neke osnovne stvari promenila. Uradila sam nešto za sebe. Odlučila sam da ne traćim dane i počela sam da živim.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs