feng šui saveti

FENG ŠUI PRAVILA ZA NOVČANIK: Držite ga na ovom mestu, pravi je mamac za bogatstvo!


Prema feng šui verovanju, ovaj deo kuće privlači napredak i finansije.

Enterijer
Autor:
Foto: Shutterstock

Prema feng šui pravilima, svaka kuća je podeljena na određene zone. Jedna je namenjena za ljubav i blagostanje u domu, druga za udobnost i sreću, a treća za napredak na svim poljima, uključujući i finansije.

Stoga, ako želite da povećate prihode i oslobodite u domu protok za energiju obilja, onda treba da obratite pažnju na mesta na kojima čuvate ili štedite novac, kao i to gde odlažete novčanik.

U svakoj kući jugoistočni sektor je odgovoran za materijalno blagostanje. Baš u tom delu doma treba odlagati novčanik, i držati "kasicu prasicu", koju ćete stalno dopunjavati.

Novčanik, Novac
foto: Shutterstock

Takođe, ovde možete staviti i novac koji ste dobili za neke zasluge ili nova dostignuća na poslu, kako biste privlačili energiju za unapređenjem i finansijskim boljitkom.

Jugoistočni deo doma koji je zadužen za povoljne finansije treba obogatiti i biljakama. Zato, feng šui stručnjaci savetuju da u ovom delu doma treba držati drvo novca, zelene biljke ili ljubičasto cveće.

Element Vode povećava efekat zone bogatstva

U jugoistočni deo doma postavite posudu sa vodom, mali akvarijum ili ukrasnu fontanu. Možete koristiti fotografije koje prikazuju vodopade, duboke reke, mora i okeane.

Pored toga, ovaj deo doma ukrasite predmetima u zlatnoj i crvenoj boji, a možete stavljati i određene talismane poput feng šui figurica, akvarijum sa zlatnim ribicama ili jednostavno ukrasiti novčićima.

Ukoliko iz nekog razloga ne možete ili ne želite da čuvate novac u jugoistočnom delu doma, onda novčanik i kasicu držite na takozvanim tačkama moći u domu. To su mesta u kući na kojima se vi najlepše i najprijatnije osećate i koja zrače pozitivnom energijom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...