O NJIMA JE SNIMLJEN FILM

SLUČAJNO SU ZAMENJENE U PORODILIŠTU, A KADA JE ISTINA IZAŠLA NA VIDELO ODGAJANE SU KAO SESTRE: Neverovatna priča!


Neverovatna životna priča dve devojke (23), koje su slučajno zamenjene na rođenju u sicilijanskoj bolnici, otkriva poseban odnos njihovih majki koje su grešku otkrile kada su devojčice imale tri godine. I posebno - odluku koju su donele.

Porodica
Autor:
SLUČAJNO SU ZAMENJENE U PORODILIŠTU, A KADA JE ISTINA IZAŠLA NA VIDELO ODGAJANE SU KAO SESTRE: Neverovatna priča!
Foto: PrintscreenFejsbuk/Marsala Live - Notizie

Katerina Alanja i Melisa Fodera (23) zamenjene su kao bebe na rođenju na Siciliji.

Cela priča počinje u bolnici "Mazara del Vallo" na Siciliji. Katerina i Melisa rođene su sa samo 15 minuta razmaka u istoj bolnici 31. decembra. Grešku su napravile medicinske sestre, koje su slavile Novu godinu.

Bebe su dale pogrešnim majkama, i one su odrastale u pogrešnim porodicama.

Iako su majke odmah primetile da bebe nose benkice koje nisu njihove i koje su im bile nepoznate, njihove sumnje su odagnane mišlju da je samo pomešana garderoba, odnosno, benkice.

Greška je otkrivena kada su devojčice imale tri godine. Marinela Alanja (51) došla je u vrtić da preuzme svoju ćerku i primetila devojčicu Katerinu, koja je neverovatno ličila na njene druge dve ćerke. Osećaj joj nije dao mira.

Posmatrala je devojčicu svakoga dana, a kada je videla njenu majku, Žizelu Fodere (47), odmah je se setila iz porodilišta.

Postala je jako sumnjičava i 15 dana kasnije uradila je DNA test.

Iako je sumnjala, kada su rezultati stigli, bila je šokirana.

"Bilo je sve nerealno, činilo se nemogućim", rekla je.

Kroz DNA test obe porodice su otkrile zapanjujuću istinu. Posle bolnog saznanja, dve majke preuzele su sve u svoje ruke..

Inicijalno, majke su bile protiv toga da zamene decu i vrate naglo svoju biološku nazad.

"Teško je tek tako odreći se deteta koje si hranio, odgajao, voleo tri godine, iako je reč o običnoj greški", kažu.

Složile su se da je najbolje da postepeno urade zamenu. Da bi olakšale devojčicama, ali i sebi, Melisa i Katerina su provodile vreme sa obe porodice. Kako bi olakšale stvari još više, majke su se dogovorile da devojčice podignu zajedno i da - žive u istoj kući.

Najteži deo je ipak dolazio.

Stručnjaci su savetovali da porodice provedu najmanje šest meseci razdvojene, kako bi devojčicama dali mogućnost da se priviknu i adaptiraju na biološke roditelje i novi život. I poslušali su ih. Razdvojili su se, ali majke to nisu mogle da podnesu.

"Nas dve smo plakale jedna drugoj preko telefona svakoga dana. Možda je prošlo tri meseca i mi smo odlučile da to ne možemo. Našle smo se i dogovorile da se nikada nećemo razdvojiti", objasnila je Marinela.

Porodice su ponovo počele da žive zajedno, postepeno se skroz zbližavale. Devojčice su počele da slave rođendane zajedno, i u školi su sedele zajedno.

Sve dok devojčice nisu napunile 8 godina, ništa im nije rečeno. Tek tada, kada su bile dovoljno velike da shvate da se desila zamena na rođenju, rečena im je istina.

Devojčice su priznale tada da se i ne sećaju perioda iz prve tri godine života.

Onu drugu majku, za koju su jedino znale do treće godine, i danas zovu "drugom majkom".

Još jedna stvar je trebalo da se uradi - njihova imena. Kako bi sve učinili jednostavnijim, svi su se dogovorili da im imena ostanu takva kakva su data i da ih ne menjaju.

Mauro Kaporićio, autor filma "Sestre zauvek" pravljenog za RAI TV, koji će biti emitovan ove nedelje, rekao je za "The Times": "Danas su one kao bliznakinje, više nego sestre. I tu je ta neverovatna vrsta ljubavi koja vezuje dve porodice".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs