sređen dom

6 ZLATNIH SAVETA ZA UREĐENJE DOMA: Tako jednostavno, a sve će biti cakum-pakum!


Sigurno nije lak zadatak vratiti se kući umoran sa posla i prepustiti se čišćenju ili provesti ceo vikend čisteći kuću.

Enterijer
Autor:
6 ZLATNIH SAVETA ZA UREĐENJE DOMA: Tako jednostavno, a sve će biti cakum-pakum!
Foto: Shutterstock

Znamo da jedino što želite da radite većinu vremena kada imate malo slobodnog prostora jeste da legnete na kauč i uživate u omiljenoj seriji ili knjizi uz omiljene grickalice.

Ako konačno uspete da nađete ono malo snage što vam je preostalo da dovedete u red svoj dom, poslušajte 6 zlatnih pravila koja će vam pomoći da vaša kuća bude trajno sređena.

Raščišćavanje stvari

Istina je da bez obzira koliko je vaš dom uredan, uvek će izgledati neuredno ako ne obavite temeljno čišćenje i ne bacite sve stvari koje vam više nisu potrebne. Napravite pravi red u neredu i odvojite stvari koje zauzimaju nepotreban prostor u vašem domu. Početak izgleda teško, ali to je najvažniji proces prilikom sređivanja doma.

Ako konačno uspete da nađete ono malo snage što vam je preostalo da dovedete u red svoj dom, poslušajte 6 zlatnih pravila koja će vam pomoći da vaša kuća bude trajno sređena.

Saznajte gde pripada svaka stavka u vašem domu

Veoma je važno da pronađete određeno mesto za smeštaj svake stavke u vašem domu. Samo na taj način će vaš dom uvek izgledati uredno. Važno je zapamtiti da nakon svake upotrebe morate vratiti predmet koji ste pomerili na isto mesto. Zvuči dosadno, ali štedi vas naknadnog sređivanja.

dnevni boravak, kuća, dom, nameštaj
foto: Profimedia

Uklonite male predmete sa stola i noćnog ormarića

Drugi način da imate uredan dom je da minimizirate male stvari koje mogu biti na stolovima i na noćnom ormariću. Neki ukrasi mogu imati emotivnu vrednost za vas, ali zauzimaju mnogo prostora bez razloga. Dakle, ako imate hiljade ramova, ukrasnih predmeta, sveća, dobra je prilika da ih sakrijete ili se oprostite od njih jednom zauvek!

Ubacite planiranje u svoj život

Ne, teoretski, već praktično. Planiranje i organizovanje čine vaš život lakšim. Jer ako stvari nisu na svom mestu, one završe na kuhinjskom pultu. Ali ako svako veče radite osnovne stvari, onda neće biti haosa u kući.

Provedite 10 minuta dnevno sređujući svoj dom

Možda se čini kao malo vremena, ali ako ga svakodnevno posvećujete sređivanju kuće, videćete mala čuda koja se dešavaju oko vas. Probali smo i toplo preporučujemo.

čišćenje doma, žena čisti
foto: Shutterstock

Fokusirajte se na kupatilo i kuhinju

Dve glavne prostorije kuće, u kojima gotovo uvek vlada lagana panika, su kupatilo i kuhinja, pa je dobro da se fokusirate na njihovo redovno čišćenje kako biste našli vremena da se bavite ostatkom kuće kada za to imate vremena.

Generalno, nema razloga za paniku jer nijedan dom nije uvek savršen. Ponekad će izgledati savršeno, a drugi put će biti malo nereda i dobro je pomiriti se sa tom činjenicom!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs