Korisno je znati

Ne bacajte garderobu zbog fleka ispod pazuha: Spasite je sokom od limuna, aspirinom ili sirćetom

Kako biste odeći vratili stari sjaj i spasili je od bacanja, mogu da vam pomognu ovi super trikovi sa neočekivanim proizvodima iz domaćinstva koji efikasno eliminišu tragove znoja i ne oštećuju tkaninu
Enterijer
21:06h
Ne bacajte garderobu zbog fleka ispod pazuha: Spasite je sokom od limuna, aspirinom ili sirćetom
Foto: Shutterstock

Fleke od znoja na garderobi mnogo puta su nas naterali da se oprostimo od omiljene majice, košulje ili haljine i da ih nikada više ne obučemo. Kako biste odeći vratili stari sjaj i spasili je od bacanja, mogu da vam pomognu ovi super trikovi sa neočekivanim proizvodima iz domaćinstva koji efikasno eliminišu tragove znoja i ne oštećuju tkaninu.

1.Sok od limuna

Pomešajte istu količinu svežeg soka od limuna i vode. Smesom natopite mrlje od znoja i dobro istrljajte površinu. Nakon toga odeću tretirajte standardnim načinom pranja.

2.Aspirin

Usitnite dva aspirina i promešajte ih sa šoljicom tople vode, prelijte preko mrlja i ostavite da deluje oko 3 sata, pa isperite.

3.Soda bikarbona

Sodu bikarbone pomešajte s malo vode dok ne dobijete smesu nalik na testo. U tankom sloju dobijenom smesom premažite mrlje i ostavite oko sat vremena da deluje. Isperite u mašini za veš standarnim načinom pranja.

Kako da sodom bikarbonom uklonite fleke sa nameštaja i tepiha saznajte OVDE.

4.Kuhinjska so

So pomešajte sa toplom vodom, izmešajte dok se ne rastopi i nanesite na mrlje neposredno pre pranja.

5. Sirće

Direktno na mrlju nanesite sirće i ostavite da deluje nekoliko minuta, pa isperite.

Kako sirćetom možete da produžite vek mašini za veš pročitajte OVDE.

Savet: Nijedan od navedenih sastojaka za uklanjanje mrlja nemojte da koristite na finim tkaninama. Ukoliko vam nakon prvog korišćenja mrlje ne nestanu u potpunosti, ponovite postupak njihovog uklanjanja.

A OVDE saznajte koja pitanja će vam pomoći da sredite ormar.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs