NEZAMENJIVE

OVO SU TRI UBEDLJIVO NAJMOĆNIJE KUĆNE BILJKE: Neutrališu zračenje i bacile, čiste vazduh, teraju negativnu energiju!

Pojedine biljke upijaju čestice koje zagađuju životni prostor.

Enterijer
Foto: Shutterstock

Nije novost da je vazduh u zatvorenom prostoru do 5 puta lošijeg kvaliteta od svežeg, spoljnog vazduha. Toksini koji se nalaze unutar našeg doma mogu da uzrokuju različite zdravstvene tegobe, kao što su glavobolja, vrtoglavica, slabost. Na sreću, priroda je za nas osmislila izvrsne filtre i pročišćivaće vazduha - sobne biljke. Neke od njih možda već imate u svom domu, a ako namete, sada je pravi trenutak da ih nabavite.

 

Kaktus

 

Biljke koje su mnogima omiljene, posebno onima koji su po ceo dan na poslu, zbog lakog održavanja. Osim što su zahvalne i atraktivnog izgleda, kaktusi i imaju veliku moć upijanja štetnog elektromagnetnog zračenja i smanjuju koncentraciju isparljivih organskih materija. Ne treba mu čak ni velika doza svetlosti, kao ni vlažnost vazduha.

Kaktus, zečije uši, Sukulenti
foto: Shutterstock

Fikus

 

Moćna biljka koja je pravi prirodni filter vazduha od prašine, gljivica i bakterija,a ono što je važno neutralizuje i duvanski dim. Važno je znati da fiksu treba postaviti na izvor svetlosti, a nikako na promaju.

Fikus
foto: Shutterstok

Aloe vera

 

Lekovita svojstva ove biljke su višestruka. Sadrži 240 hranjivih i lekovitih sastojaka, između ostalog, vitamine C i B, minerale, mangan, cink, bakar i brojne druge. Aloa vera ima snažno antibakterijsko i antigljivično dejstvo, ali zanimljivo je i da savršeno uklanja štetne materije iz vazduha, uključujući i zračenje televizijskog ekrana i monitora. Zato se vrlo preporučuje da je uzgajaju oni koji mnogo vremena provode ispred računara.

Aloe Vera
foto: Profimedia

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...