pogledajte

Ovaj stan je umetničko delo: Švedska blogerka renovirala starinski stan i dobila ocenu 5! (FOTO)

Postoje trendi stanovi, ali i oni koji iako poštuju sve moderne postulate imaju i svoj karakter i predstavljaju celinu koja skoro deluje kao umetničko delo.

Enterijer
Autor:
Instagram / petratungarden, Foto: Instagram / petratungarden

Upravo je to slučaj sa ovim stanom u Stokholmu u kome živi švedska influenserka Petra Tungården sa svojom porodicom. Radi se o stanu koji se nalazi u zgradi iz XIX veka, koji su oni renovirali u potpunosti. Ipak ono što nisu dirali jesu originalni elementi kao što su oslikan plafon i masivna kaljeva peć.

Sa plafonima visine od 3.6 metara, 96 kvadrata i zakrivljenim prozorima nalik onima na vilama u Veneciji ovo je bilo savršeno „prazno platno“ koje je Petra ispunila po svom ukusu. Zidovi su dobili golubije plavu boju zahvaljujući kojoj sve deluje ušuškano, vrlo elegantno i pomalo misterizno. Ta boja napravila je savršenu kontratežu plafonu koji ne biste iz prve spojili sa ovim stilom, ali ispostavilo se da je to prava kombinacija. Odlučili su se za beli pod i svedene nijanse kada je nameštaj u pitanju, ali su vodili računa da sve bude presvučeno kvalitetnim materijalima, toliko privlačnih tekstura da prosto želite da dodirnete sve te komade.

U ovom stanu su živeli pet godina i sve to vreme igrali su se menjanjem postolja stola, presvlake sofe i naravno dekoracijama koje su menjale svoje mesto po sezonama i raspoloženju ukućana. Kuhinja u nastavku trpezarije bi inspirisala i one koji pojma nemaju o kuvanju na neke gastro vratolomije. Ormarići su crne boje, mermer je na zidovima kao i na kuhinjskom ostrvu marke Ballingslöv. Veliki zlatni luster tu je da zaokruži celu priču na najbolji mogući način.

Spavaća soba obojena je bojom koja je kombinacija zelene i plave, te boje su i zavese kako bi se postigla opuštajuća atmosfera, a iz istog razloga osim kreveta nema drugih komada nameštaja. Pravi spektakl nastupa kada vidite orman koji po stilu i izboru palete vrlo podseća na onaj od Keri Bredšo u filmu „Seks i grad“. I kupatilo u mermeru sa retro detaljima je vrlo privlačno. Zapravo sve u ovom stanu nas mami da kažemo da bismo se rado uselili.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs