Bez preteranog šarenila

Kako okititi jelku i dom u elegantnom stilu: Kuća koja odiše prefinjenošću! (FOTO)

Kako izgleda minimalizam tokom praznika

Enterijer
Autor:
Kako okititi jelku i dom u elegantnom stilu: Kuća koja odiše prefinjenošću! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Mnogi će odmah reći kako je nemoguće spojiti praznično uređenje i eleganciju, zbog eksplozije boja, šljokica i blistavih ukrasa koji nas mame na kupovinu i kićenje doma kao u američkim božićnim filmovima.

Klasično uređenje s obiljem crvene, zlatne i zelene boje, girlandi, visećim Deda Mrazovima, irvasima i metrima blještavih lampica čest je izbor većine ljudi, ali se percipira kao kič.

Mi bismo taj tip uređenja nazvali raskošnim, a u suprotnosti s njim je elegantniji i minimalistički stil.

Ako ste ljubitelj minimalizma, evo kako da okitite svoj dom!

Prvo pravilo elegantnog ukrašavanja doma je – umerenost. Umerenost u svemu, od količine ukrasa do boja. Kod ljudi koji preferiraju ovaj stil božićno drvo često je jedini deo dekora. Ono dobija centralno mesto, a sve ostalo u domu ostaje u standardnom stilu. Elegantna jelka ne trpi previše kuglica i dodatnih ukrasa. Znaćete da ste preterali ako se samo drvo više ni ne vidi od ukrasa.

Neodoljive poslastice: Najlepše ideje za ukrašavanje prazničnih kolačića! (VIDEO)

Sjajna rešenja kojima pribegavaju pobornici minimalizma jesu i "lažne jelke" koje možete napraviti od magazina ili knjiga.

Po pitanju boja, držite se onih neutralnijih, ali dobrodošle su i klasične božićne boje, samo u umerenoj količini i bez previše mešanja. Ako pak volite malo blještavila u kombinaciji, birajte srebrnu boju koja je puno blaža i vizuelno elegantnija od zlatne.

Slično važi i za lampice. Najbolje je odabrati one bezbojne koje ostavljaju najprirodniji utisak.

Najlepše kombinacije boja za kićenje jelke: Kako da se božićno drvo savršeno uklopi u enterijer (FOTO)

Venčići i razni ukrasni aranžmani takođe su nezaobilazni deo prazničnog uređenja. Najelegantnije biće minimalističke varijante poput malo borovih grančica u vazi, venac od imele ili nekoliko sveća na tanjiru s božikovinom samo su neke od ideja.

Možete napraviti jedan aranžman s kuglicama koji takođe može da izgleda veoma lepo.

Kako vi ukrašavate svoj dom za praznike? Da li preferirate minimalistički ili raskošan stil? Podelite sa nama u komentarima!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs