Udahnite nov život stvarima koje inače ne upotrebljavate

Fenomenalne ideje za primenu starih stvari

Ako ste među onima koji imaju problem s bacanjem starih stvari, što iz sentimentalnih, što iz praktičnih razloga, jer nikad ne znate kad će vam ponovo zatrebati, ovaj tekst namenjen je upravo vama. Dajemo vam nekoliko ideja kako da ih iskoristite i nađete im novu funkciju
Enterijer
11:16h
Fenomenalne ideje za primenu starih stvari

Pustite mašti na volju. Uz malo kreativnosti možete oživeti stare skoro zaboravljene predmete. Predlozi koji slede pokazaće vam da neke stvari koje bacamo jer ne znamo šta bismo s njima mogu se i te kako dobro iskoristiti.

♦ Stalno tražite šnalice i gumice za kosu i nikako ne možete da ih nađete onda kada vam najviše trebaju? Imamo sjajno rešenje za ovaj problem, a potrebna vam je kartonska rola potrošenog toalet-papira ili kuhinjskog ubrusa, na koju ćete poređati gumice i šnale. Ako imate vremena i volje, karton možete i ofarbati nekom bojom u spreju i imaćete veoma zanimljiv i praktičan detalj u kupatilu.

♦ Da biste uštedeli na prostoru, umesto da nosite nekoliko bočica s lekovima koje pijete, praktičnije je da ih stavite u kutijicu za sočiva.

Kartonska tuba od potrošenog toalet-papira takođe je sjajno rešenje za držanje dugačkih kablova pod kontrolom.

♦ Ako ste nekada slušali muziku s kasetofona, sigurni smo da još uvek negde imate mate staru plastičnu kutiju od kaseta. E, baš one će vam odlično poslužiti da u njima držite za slušalice od mobilnog telefona ili ajpoda.

♦ Budite kreativni i različitim nalepnicama za prozore ukrasite čaše. To je posebno korisno ako pravite zabave za decu (a i one za odrasle) jer će svako znati koja je njegova čaša.

Plastična kutija za sapun veličinom odgovara većini foto-aparata, pa ako nemate futrolu za njega, odlično može da posluži kao korisno (i jeftino) transportno sredstvo koje će ga štititi od prljanja i oštećenja.

Plastična kesica dobro učvršćena gumicom održaće četku za farbanje dan-dva vlažnom između bojenja površina.

♦ Imate problema s garderobom koja vam stalno klizi s vešalica? Ništa ne brinite. To se više neće dešavati ako na krajeve vešalica stavite malo deblju gumicu.

♦ Uskoro putujete na godišnji odmor i, kao i svake godine, ne znate kako da spakujete svoje omiljene baletanke? Stara kapa za tuširanje odlična je da ih u nju stavite, a tako ćete i ostatak garderobe zaštititi od prljanja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs