Kako da dovedete kupatilo u red

6 saveta kako da vaše kupatilo bude lepše i organizovanije

Vaše kupatilo može izgledati kao iz časopisa, a mi vam pomažemo kako da u tome uspete
Enterijer
21:36h
6 saveta kako da vaše kupatilo bude lepše i organizovanije
Foto: Shutterstock

Kupatilo bi trebalo da bude vaša glavna oaza u kojoj uživate i sakupljate energiju za svaki novi dan. Zato, nemojte od ovog hrama za opuštanje napraviti prostoriju u kojoj ćete se osećati nelagodno i skučeno. Sledite naše savete i preporodite ovaj deo enterijera.

1. Održavajte kupatilo konstantno čistim

Svaki put kada uđete u kupatilo recite - higijeno, evo me. Osetite tu svežinu, koja će probuditi sva vaša čula i dopustiti da uživate kupanju ili doterivanju. A, to ne možete postići ukoliko nikada ne provetravate prostoriju, ako se u vašem lavabou primećuje prljavština ili ostaci od šminke. Ne zaboravite da omogućite sebi da jasno vidite i svoj odraz u ogledalu, a ne da ono bude zamućeno usled nečišćenja.

2. Bacite suvišne stvari

Možda se vezujete za predmete i teško se rešavate da ih uputite do kante za smeće. Ali, ukoliko ne želite da vaše kupatilo postane ostava za suvišne stvari, oslobodite ih se što pre. Proverite datum isteka proizvoda koji stoje na vašim policama i bacite parfeme, šminku, losione i kupke kojima je prošao rok trajanja. Uklanjanjem zastarelih proizvoda, napravićete više mesta za novu kozmetiku ili predmete, kojima želite da ukrasite vaše kupatilo.

3. Postavite stalak za časopise

Dok sedite na wc šolji mogli biste da pročitate novine i tako boravak u toaletu učinite prijatnijim. Zato, postavite stalak za novine ili ugradite policu na zidu gde bi stajali samo časopisi. Naravno, poželjno je da magazini budu blizu kade ili toalet šolje.

4. Preuredite fioke

U fiokama verovatno imate neke nepotrebne stvari, kojima tu nije mesto. Zato, proverite šta se sve krije u tim mračnim kutijama i izbacite sve suvišne detalje. Takođe, gledajte da pri reorganizaciji grupišete svaku fioku - u jednoj mogu stajati fen, pegla za kosu i četke, u drugoj kozmetika, a u trećoj šminka. Ukoliko niste fanovi fioka i preferirate police na zidovima, onda ih uredite po istom principu kao fioke.

5. Spakujte kablove uredno kada završite sa uređajima

Kablovi koji vise sa veš mašina ili polica prave od vašeg kupatila potpuni haos. Uvek odvojite tih par sekundi vremena da fen, figaro ili peglu za kosu lepo složite. Ne dozvolite da zbog sitnica narušavate izgled vašeg prostora za relaksaciju.

6. Ne ostavljate garderobu i veš po kupatilu

Ova situacija je najprisutnija ukoliko u vašem domu ima muških članova, koji bacaju svoj veš gde stignu. Mada, moramo napomenuti da ni mnoge osobe nežnijeg pola često ne zaostaju za muškarcima. Zato, zajedničkim naporima uredno sklanjajte garderobu u spavaće sobe, u kojima postoji ormar, koji ima svoju svrhu. Neka vaše kupatilo odiše samo stvarima, koje će vam ulepšati beg od stresne svakodnevice.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs