MOĆNA BILJKA

Uništava viruse, čisti vazduh, tera negativnu energiju: Ovu biljku mora da ima svaki dom!

Priroda je moćna kada je čuvanje zdravlja u pitanju

Enterijer 12.11.2020. - 14:14h Autor: Stil
Foto: Shuterstock

Ukoliko ste se ikada našli u prostoriji u kojoj se nalaze biljke, sigurno ste primeili koliko je vazduh čistiji i svežiji. Pojedine biljke imaju moć da oteraju sve viruse i bakterije koje se nalaze u prostorijama.

 

Postoje biljke koje nisu samo lepe, već poseduju i čitav niz korisnih svojstava. Zahvaljujući tim osobinama, one značajno poboljšavaju mikroklimu doma. Jedna od njih je zeleni ljiljan.

 

Lako se održava, a ima izrazita pročišćavajuća, antimikrobna i antibakterijska delovanja.

 

Poželjno je da se zeleni ljiljan nađe u svakom domu, a naročito u ovom zimskom periodu. Osim što pročišćavaju vazduh, ona može da nas zaštiti od virusa, odnosno da uništi viruse koji se nalaze u vazduhu. 

 

Biljka koju ne možete da ubijete: Ona će vam oprostiti i ako zaboravite da je zalijete i ako nema dovoljno sunca! (FOTO)

foto: Shuterstock

Tajna je u povišenoj vlažnosti vazduha, kojoj ova biljka doprinosi, a koja zapravo uništava viruse i bakterije kojima smo okruženi. Prisustvo ljiljana životni prostor čini zdravijim, a imunitet jačim.

 

Osim toga, veruje se da zeleni ljiljan, pored toga što prečišćava vazduh, crpi i upija negativnu energiju iz prostorija.

 

Zeleni ljiljan uspeva čak i onima koji nisu vešti sa biljkama. Ne zahteva veliku pažnju i brigu, a možete je držati i na svetlosti, ali i u tamnijim delovima stana.

 

Ukoliko dobija više svetlosti, u tom slučaju će proizvoditi nešto više cvetova, a boja će biti intenzivnija i delovaće bujnije.

 

Ova biljka toleriše promene temperatura, ali je najbolje čuvati je na onoj između 21 i 30 stepeni. Takođe, nije je potrebno često zalivati. 

 

(Stil.kurir.rs)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs