savladajte ove organizacione trikove

Šest saveta da sve bude na svom mestu: Napravite red u kuhinji jednom za svagda!

Dobra organizacija čuva živce, ali i vreme. Ako ste nezadovoljni svojom kuhinjom i ne znate gde se šta nalazi, vreme je da otkrijete cake koje će to promeniti. Uz minimalna ulaganja u staklene tegle i plastične kutije, vaša kuhinja biće uredna i funkcionalna.

Enterijer
Autor:
Foto: Shutterstock

Providne kutije za čuvanje


Radne elemente ispunite kutijama u kojima ćete držati kućna pomagala i ono što pravi gužvu. Na nedostupnim mestima poput gornjih polica držite stvari koje najređe koristite. Uskršnje činije, novogodišnje tacne, salvete sa rođendanskim motivima i sve ono što se koristi sezonski, ne treba da zauzima mesto na policama koje svakodnevno koristite.

 

Žičani držači za začine i druge sitnice


Ako kuburite sa slobodnim prostorom, nabavite žičane držače koje ćete staviti ispod police ili okačiti o vrata ormarića. U zavisnosti od veličine, u njima možete čuvati različite stvari, npr. šoljice za kafu, začine u flašicama, kuhinjske krpe. Dodatni plus je to što se držači ne vide dok ne otvorite ormarić, pa samim tim ne narušavaju izgled kuhinje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by THE HOME EDIT ® (@thehomeedit) on

Razvrstavanje


Neka u jednoj fioci stoje šerpe i tiganji, u drugoj plastične činije, a u trećoj mikser, toster i ostali električni aparati. Jedan od najboljih načina da dovedete kuhinju u red je razvrstavanje onoga što se u njoj nalazi. Ako je vaša porodica višečlana, iznad fioka napišite koje stvari se u njoj nalaze. Tako ćete izbeći nerviranje ako vam neko istumba ono što ste dugo i pažljivo ređali.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by THE HOME EDIT ® (@thehomeedit) on

 

Magnet za frižider


Koliko puta se desilo da odete u nabavku i onda zaboravite da kupite polovinu stvari? Da se to ne bi ponovilo, na frižideru držite spisak za kupovinu i dopunjavajte ga čim primetite da nešto nedostaje. Magnetić na frižideru će obezbediti da uvek znate gde se nalazi spisak potrepština.

 

Staklene tegle


U velikim staklenim teglama držite pirinač, testeninu, žitarice i sve ostalo što često koristite. Tegle treba da stoje u visini očiju, zaštićene od direktne svetlosti. Jednu policu namenite teglama sa suvim, praškastim proizvodima. Neka tu stoje palenta, griz, brašno, kafa… Na višu policu poređajte nenačete tegle sa zimnicom, džemove, med, ajvar, kao i konzerve…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by THE HOME EDIT ® (@thehomeedit) on

Plastične gajbice za povrće


Za čuvanje svežeg voća i povrća najpraktičnija je konstrukcija su plastičnim gajbicama. Zahvaljujući točkićima, lako je možete premestiti na terasu ili uneti u kuću onda kada je to zbog vremenskih uslova potrebno.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...