I prevencija je važna

Kako se rešiti miševa iz kuće i dvorišta: Ovako ćete ih odbiti zauvek!

Rešite se nereda i rešićete se i glodara

Enterijer
14:37h Autor:
Foto: Shutterstock

Svake godine većina domaćinstava potpuno nesvesno "ugosti" glodare. Kad se jednom pojave u vašoj kući, ako im uslovi odgovaraju, tu će i ostati i razmnožavati se, i neće otići sve dok se vi svojski ne potrudite.

 

Da biste rešili ovaj problem, možete da pozovete profesionalce ili da se sami uhvatite u koštac sa njima uz pomoć mišolovki i lepkova, ali i uradite neke stvari koje će osigurati da se miševi više ne vraćaju u vaš dom.

Sve počinje od okoline

 

Da bi glodari došli do vašeg doma, okolina oko vaše kuće mora da bude "povoljna". Zato pre svega treba da se rešite korova i polegnute trave oko kuće, kao i gomila stvari koje mogu miševima da posluže kao zaštita. Biljke poput pahisandre i bršljana su takođe idealno skrovište za glodare. Oni traže bilo šta što će im pružiti zaštitu iznad glave, tu se osećaju najsigurnije.

Evo šta još morate da uradite da biste zaštitili kuću od ulaska glodara:

 

1. Koristite kante za smeće sa poklopcima

 

Sve đubre pažljivo odlažite u kante sa poklopcima, da glodari ne bi mogli da se uvuku u njih. Kante držite dalje od zidova kuće.
 

Isprskajte ovim vrata i prozore i smrdibube više neće ući u vašu kuću: Proveren metod!

foto: Shutterstock

2. Proverite rupe kroz koje mogu da se uvuku spolja

 

Ne gledajte samo očigledna mesta; miševi mogu da se uvuku kroz creva, cevi, pragove ulaznih vrata... Kroz sve što je dovoljno da kroz njih prođu. Ako postoje takvi otvori, do upotrebe ih držite zatvorenim pomoću staklene vune. 

 

3. Dobro čuvajte hranu

 

Pazite da vam po kući ne ostaju otvorene posude sa voćem, kutije sa žitaricama i slično, jer je to pravi mamac za glodare i insekte. Vodite računa i o hrani za kućne ljubimce, jer ih i ona može privući.

 

Insekti će se razbežati uz ovaj jednostavan trik: Samo dva sastojka i komarce i muve nećete više videti!

foto: Shutterstock

4. Raščistite nered

 

Miševi obožavaju garaže ili druge prostorije sa puno polica i predmeta, gde lako mogu da se uvuku i ostanu neprimećeni. Rešite se nereda i rešićete se i glodara.

 

5. Proverite odvode

 

Vlaga je još jedan od najjačih "lepkova" za glodare.

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...