INSPIRIŠITE SE

Osim što je neodoljiv, nije ni skup: Bakin stil je novi trend u uređenju enterijera! (FOTO)

Trendovi u uređenju enterijera u 2020. poprilično su različiti. Naravno zavisi do stila koji preferirate, a stručnjaci uvek savetuju da malo riskirate – barem mešanjem stilova.

Enterijer
Autor:
Osim što je neodoljiv, nije ni skup: Bakin stil je novi trend u uređenju enterijera! (FOTO)
Foto: Profimedia

Po neki hrabar detalj, nova biljka ili igranje na sigurno s restauriranim vintidž komadom nameštaja uvek će napraviti malu, ali značajnu promenu u uređenju enterijera. Ali, mlađe generacije esteta otišle su korak dalje. Spajanje nespojivog, modernog i tradicionalnog odlike su novog svežeg trenda koji predvode milenijalci, a u njega su se zaljubili svi. "Bakin stil" je novi apsolutni hit u uređenju enterijera.

Dizajneri enterijera u poslednjoj deceniji grozili su se na tapete nalik onima u bakinim sobama. Tradicionalne masivne komade nameštaja zamenili su novi moderni materijali praktičniji za male prostore i ubrzan način života. Ali, nova decenija nosi nove trendove – novo stare da budemo precizniji. Nikada nije bilo popularnije kombinovati tradicionalan rustični stil s modernim detaljima, a da to na kraju izgleda primamljivo, praktično i fotogenično, što je, da se ne lažemo, danas mnogima poprilično bitno. Prokopajte podrume i vikendice i obrišite prašinu sa starih komada nameštaja jer “bakin stil” postaje mega popularan.

Enterijer po poslednjim trendovima: 4 hit boje za uređenje doma!

Odlike novog stila su detalji. Tapacirane retro fotelje, u kombinaciji sa stočićima za kafu od ratana, svetle tapete s dezenima, retro tanjiri i masivna drvena izrezbarena ogledala iskombinovana s modernim posterima, unikatnim dizajnerskim vazama i na primer - modernim tepihom – vašem životnom prostoru će udahnuti novu svežinu. Ručno vezene jastučnice, stolnjaci, antikne škrinjice i štrikane zavese odlično će se uklopiti s modernim krevetima jednostavnih linija. Dizajnerskoj modernoj sofi savršeno će pristajati na primer moderno ćebence, dok će se unikatne vezene jastučnice vaše bake savršeno stopiti s modernim jastučićima.

RISKIRAJTE I UŠTEDITE

Ovaj poprilično eklektičan stil neće se možda svideti svakom, pa na prvu ne trebate da preterujete. Unosite detalj po detalj i vidite kako će vam se svideti, malo igre i maštovitosti nikad nije na odmet. Jesen i zima idealne su za riskiranje i unošenje boja i zanimljivih detalja u uređenje enterijera. Dobra stvar je što ako se odlučite za ovakav poduhvat ne morate da bankrotirate, iskombinujte ono što već posedujete – vintidž i second hand komadi uvek su u trendu i izgledaju savršeno ako ih dobro uklopite u prostoru. Istražite i inspirišite se.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs