ŽENSKA SREĆA

Ženska sreća - cvet potreban svakoj ženi: Ova božanstvena biljka donosi zdravlje, ljubav i sreću u vaš dom!

Magično jedarce, spatifilum, mirni ljiljan, ženska sreća... Sve su to nazivi za predivnu sobnu biljku koju se svrstava i u kategoriju onih koje u život donose novac, zdravlje i ljubav

Enterijer
19:55h Autor:
Ženska sreća - cvet potreban svakoj ženi: Ova božanstvena biljka donosi zdravlje, ljubav i sreću u vaš dom!
Foto: Shuterstock

Spatifilum je jako popularna sobna biljka iz porodice Araceae, poreklom iz Srednje i Južne Amerike. Prepoznatljiva je po dugim, kopljastim listovima koji narastu između 30 i 50 centimetara.

Njeno cvetanje je specifično i podseća na bela jedra, zbog čega je i dobila naziv jedarce. Godišnje doba u kojem cveta je leto, ali cvetovi se znaju stvarati i u rano proleće i kasnu jesen.

Razlog njene popularnosti, između ostalog, leži u činjenici da je lagana za održavanje.

Iako voli svetlost, nemojte je stavljati na izravnu sunčevu svetlost koja joj može oštetiti lišće. Najbolje je okruženje za jedarce svetlo, ali senovito mesto.

Kako bi ostalo zdravo i privlačno, neno lišće možete povremeno prebrisati mekim sinđerom, a kada je u pitanju zalivanje, leti "pije" puno vode. Zato joj tlo održavajte vlažnim, ali ne preterujte.

Zimi tlo zna ostati vlažno i po nekoliko nedelja, što je sasvim u redu i dok god je tako, ne trebate je zalivati.

foto: Shuterstock

Jedan od najvećih prednosti ove divne biljke jest to što pročišćava vazduh od štetnih hemikalija i upija zračenja tehničkih uređaja. NASA je sprovela istraživanje kojim su proveravali kako biljke uklanjaju nečistoće iz vazduha. Pokazalo se da jedarce uklanja benzen, formaldehid, trikloroetan i druga jedinjenja, zbog čega je dobilo zasluženo mesto na popisu najboljih pročišćivača vazduha.

Legenda, opet kaže da, od davnina su žene počele da primećuju da je postojanje ove lepe biljke u kući, obavezno povlačilo za sobom dobre promene, pogotovo u ljubavnim odnosima. Devojke su pronalazile svog izabranika, devojke u vezi – ubrzo su dobijale ponudu braka, a udate žene – su živele srećni bračni život.

Sreća je, takođe, dolazila u kuću kod žena koje su dugo pokušavale da zatrudne, i sa pojavom ove biljke one su, napokon, obradovane vešću o dugoočekivanom radosnom događaju.

Mnogo kasnije, ova biljka, i verovanja povezana sa njom, postala su naširoko poznata.

Žene, koje su već okusile sreću, donosile su svojim, manje srećnim drugaricama pelcere spatifiluma da bi i one, takođe, doživele magićnu moć ove biljke. Danas je "ženska sreća" jedna od najrasprostranjenijih i najomiljenijih poklona za lepši pol.

Uprkos činjenici, da mnogi ne veruju u magične čari biljke, spatifilum itekako može uticati na privatni život svoje vlasnice o čemu svedoče mnoge objave na forumima gde žene dele priče o "ženskoj sreći" i u pravom, i prenesenom smislu.

Sve to govori o tome, da ova biljka i verovanja nisu prazne priče, i da u njima postoji bar deo istine.

Ako želite da ova sobna biljka promeni vaš zivot, iskreno je volite, brinite o njoj, zalivajte je, prihranjujte, lečite ako je to potrebno – nek ona oseti vašu ljubav, da otkrije svoja magična svojstva i vi ćete se uveriti da je "ženska sreća" i verovanja u nju – zaista istinito!

(Stil.kurir.rs/Zadovoljna.hr)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs