LOŠE UTIČE NA MIR I NA SAN

Feng šui nezaobilazna pravila za miran san i dobru energiju: Evo šta nikako ne sme biti u spavaćoj sobi!

Spavaća soba je jedno od najvažnijih mesta u stanu – prostor za odmor, relaksaciju i prekopotreban san. Saznajte kako da ne narušite njem mir.

Enterijer
20:54h
Foto: Shutterstock

Prosečan čovek provede sedam do devet sati dnevno spavajući, što znači da je potrebno da spavaća soba bude adekvatno i prijatno mesto za odmor i san.

Osim toga spavanje nije jedina aktivnost koja se dešava u spavaćoj sobi. Ako zanemarimo gledanje televizije iz kreveta, ili čitanje knjige pred spavanje, jasno je da spavaća soba služi za intimnost ljudi kojij je dele i iskazivanje nežnosti.

 

Sve aktivnosti, odnosno neaktivnosti koje se odvijaju u spavaćoj sobi, a na prvom i najbitnijem mestu je spavanje -kada ste najranjiviji i kada energija koja je oko vas neminovno utiče na vas, bez vaše kontrole. Ovo je zapravo jedan od glavnih razloga zašto je spavaća soba najkritičnije mesto u stanu, prema Feng Šui učenju i zašto joj je potrebno posvetiti joj posebnu pažnju.

 

Prilagođavanje i personalizovanje, prema ličnim potrebama i osećaju, spavaće sobe prema Feng Šui verovanju razlikuje se od osobe do osobe, ali postoje jadinstvene karakteristike koje svaka spavaća soba treba da ima, kako bi kroz nju cirkulisala pozitivna energija.

-Položaj ulaznih vrata u odnosu na spavaću sobu

 

Bilo da su vrata spavaće sobe direktno preko puta ulaznih vrata, dijagonalno od njih ili sa leve ili desne strane od njih, nebitno je, ovakva postavka donosi – odliv energije, što stvara loše odnose u vezi i predstavlja veliki problem. Jednostavnim blokiranjem pogleda, odnosno pregradom između ovo dvoje vrata, učinićete čuda.

 

-Lokacija kreveta u spavaćoj sobi

 

Budući da je krevet centralno mesto svake spavaće sobe, njegova lokacija je ključna za dobar protok energije.

 

Važne stavke su:

 

-noge ukućana ne treba da budu okrenute ka vratima

-iznad uzglavlja ne treba da bude prozor

-vrata kupatila ne smeju da se vide kada su vrata spavaće sobe otvorena

-krevet treba da bude naslonjen na zid, a nikako u "plutajućem" položaju

-ogledala u kojima se vidi odraz kreveta nisu poželjna

-mora postojati prostor za prolaz pored kreveta sa obe strane

 

-"Stanovnici" spavaće sobe

 

Spavaća soba je zamišljena kao Yin područje. To znači da ona nikad ne bi trebala da bude područje viška aktivnsti, poput onih karakterističnih za dnevni boravak. Prisustvo životinjskih vrsta, biljaka i posebno ribica u akvarijumu, u spavaćoj sobi donosi previše Yang energije i narušava kvalitet sna i izaziva nemiran um.

 

(Stil.kurir.rs/Enterijer)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs