Prelepo

Vaša lična oaza OVAKO treba da izgleda: Kako da uredite kutak u domu u kome ćete odoriti i dušu i telo! (FOTO)

Ambijent u kome se odmarate veoma je važan, pa zato poslušajte par korisnih saveta

Enterijer
21:42h Autor:
Vaša lična oaza OVAKO treba da izgleda: Kako da uredite kutak u domu u kome ćete odoriti i dušu i telo! (FOTO)
Foto: Shuterstock

Prostor ili kutak za odmor veoma je bitno mesto u kući, bilo da želite da odspavate popodne ili da se opustite uz dobru knjigu ili šoljicu čaja. Pored mira i tišine, koji su za to potrebni, veoma je važni i kako će izgledati i biti opremljen prostor u kome se odmarate.

To pre svega zavisi od toga šta za vas podrazumeva odmor, pa zato evo nekoliko predloga koji pokrivaju sve opcije odmora.

Ukoliko ste pasionirani spavač i popodnevna dremka vas vraća među žive, važno je da prostor namenjen za odmor ima udoban dvosed ili trosed, a neophodni su i jastuci koji će, pored prakičnog dela, prostoru dati toplinu i estetsku komponentu. Preko dvoseda prebacite neko mekano ćebe, koje će vam uvek biti pri ruci, ali, naravno, mora se uklapati stilski i po bojama sa kaučem i jastičićima.

Dizajneri enterijera preporučuju da sobe ili delovi stana predviđeni za odmor i relaksaciju treba da imaju mirne i neutralne boje zidova, jer vas jarke boje mogu opteretiti, a nežne i neutralne će stvoriti osećaj mira i spokojstva, a i odmoriti vaše oči.

Neizostavan deo prostora za odmor je klub stočić na koji ćete odložiti šiljicu čaja, knjigu ili lap-top, a možete ga ukrasiti vazom svežeg cveća, što će doprineti svežini prostora, a oko vas će se širiti prijatan miris cveća.

1 / 4 Foto: Shuterstock

Što se tiče poda – stručnjaci za enterijer tepih smatraju “must have” komadom nameštaja u prostoru za odmor. Tepih će utopliti prostor i pružiće osećaj ugodnosti i prijatnosti. Poželjno je da bude, kao i zidovi, u neutralnim i pastelnim dezenima, bez jarkih i napadnih šara.

Pored kauča koji je rezervisan za popodnevnu dremku, u kutak za odmor obavezno ubacite jednu udobnu fotelju – za one trenutke kada vam neće biti do ležanja, već ćete želeti da se udobno zavalite i pročitate neku dobru knjigu, novine ili odgledate epizodu omiljene serije.

Prostor za odmor možete dekorisati omiljenim sitnicama ili fotografijama, ali nemojte preterivati, jer previše sitnica može delovati zagušujuće i stvoriri osećaj prenatrpanosti prostora.

1 / 4 Foto: Shuterstock

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs