oprez

Ovaj kuhinjski pribor ne smete koristiti duže od godinu dana: Pravo su leglo bakterija!

U nastavku vam donosimo listu kuhinjskih stvari koje nisu za korišćenje duže od godinu dana

Enterijer 15.01.2020. - 17:51h Autor: Stil/Večernji.hr
Foto: Shutterstock

U pripremi omiljenog jela domaćice koriste i razni kuhinjski pribor uz pomoć kojih lakše seckaju, mešaju i pripremaju hranu.

 

Ali, mnoge žene godinama koriste ista pomagala i ne menjaju ih novim. Međutim, tu prave veliku grešku i nesvesno sebi škode.

 

Rende

 

Upotrebljava se za razne namirnice, od limuna do sira pa i čokolade, i veoma je oštar. Ali, nije tako zauvek.

 

Trebalo bi jednom godišnje da menjate ribež, u zavisnosti od toga koliko ga koristite. Na taj način ćete lako narendati sve što vam treba. 


Kuhinjske krpe

 

U kuhinjskim krpama se skupljaju bakterije, bez obzira da li brišete ruke, sudove ili samo mrlje i ostatke hrane. 

 

Stoga je bitno da ih perete često i obavezno jednom godišnje zamenite novim. 

 

Kuhinjski pribor sa ograničenim rokom trajanja: Nakon pet godina bacite ga u smeće!

foto: Shutterstock

Daske za sečenje

 

Drvene ili plastične, sve daske imaju sitne pukotine od noževa na sebi, a u njima se skupljaju bakterije. Korišćenje takvih daski za seckanje namirnica nije sigurno za zdravlje.

foto: Shutterstock

Spravica za guljenje povrća

 

Iako kupite najskuplju spravicu za guljenje povrća, nakon nekog vremena njegova oštrica će otupeti.  Zato bolje kupujte jeftiniji i menjajte jednom godišnje novim.

 

Drvene varjače

 

Isto kao i s daskom za rezanje, drvene varjače će zadobiti pukotine u kojima se nalaze bakterije. One su naročito opasne jer pomoću njih mešamo hranu, te sve bakterije mogu ući u jelo.

 

Očistite kuću na ovaj način i nikad više neće biti nereda u njoj: Metod Mari Kondo!

 

 

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...