Korisni saveti

Nemate previše vremena, a ni novca: Ovo je Feng šui za vas!

Uz malo truda i ne previše novca, Feng šui može da bude pristupačan i jednostavan način da u dom unesete malo živosti i pozitivne energije
Enterijer
15:28h Autor:
Nemate previše vremena, a ni novca: Ovo je Feng šui za vas!
Foto: Shutterstok

Unesite udobnost i vitalnost u svoj dom uz nekoliko ekonomičnih i praktičnih ideja. Ovi jednostavni Feng šui koraci pomoći će vam da unesete živost u svaku prostoriju vašeg doma, inspirišete mir i harmoniju, a ujedno držite negativnu energiju na odstojanju.

Horoskop vam pomaže da donesete pravu odluku u 2015: Cilj bez plana je samo san!

1. Nikada ne držite ogledalo tačno preko puta ulaznih vrataDefinitivno zvuči kao dobra ideja da držite veliko ogledalo tačno ispred ulaznih vrata kako biste u žurbi mogli da bacite pogled pre izlaska iz kuće. Međutim, da li ste znali da tako postavljeno ogledalo pravi veliku razliku između privlačenja i odbijanja pozitivne energije iz vašeg doma?

Nikada ne držite ogledalo tačno ispred ulaznih vrata. Prema Feng šui filozofiji, ogledalo u takvoj poziciji svu pozitivnu energiju koja dolazi spolja vraća natrag. Takođe, ogledala mogu da stvore iluziju većeg prostora, stoga ih pametno iskoristite - probajte da ih smestite pored vrata, u hodniku malo dalje od ulaza.

2. Spavaće sobe treba da budu nežne i romantičneSpavaća soba je utočište za spavanje i treba da predstavlja mesto za opuštanje i relaksaciju. Dakle, bez laptopa, elektronskih uređaja, bilo čega što bi moglo da remeti vaš spokoj. Ogledala treba držati dalje od kreveta, kako energija "posmatrača" ili "neželjenog gosta" ne bi prožimala sobu. Slike bi trebalo da budu sa isključivo lepim simbolima, cvećem, prirodom, bilo čime što simboliše lepotu, mir i ljubav. Kada je reč o fotografijama, neka se na njima nađete samo vi i osobe sa kojima živite, dakle bez stranaca, rodbine, prijatelja.

Da pozitivna energija vlada vašim domom: Kako da uredite prostor oko ulaznih vrata prema Feng šuiju

3. Ofarbajte ulazna vrataStrana na koju je okrenuto lice vaših vrata (istok, zapad, sever ili jug), diktira koji element je dominantan na ulazu. Dakle, pravim odabirom boje i materijala ulaznih vrata koji su u skladu sa smerom u kom su okrenuta, privući ćete pozitivnu energiju u vaš dom.

Ako su vaša vrata okrenuta ka:

  • Jugu - slaže se sa elementom vatre, pa su tople boje, poput crvene i narandžaste (sve njihove nijanse) pravi izbor.
  • Severu - slaže se sa elementima metal/voda. Najbolje boje za vas su plava, crna, bela, siva.
  • Istok - slaže se sa elementima drvo/voda. Prave boje za vas su zelena ili braon, plava ili crna, žuta ili bilo koja zemljana boja.
  • Zapad - slaže se sa elementima metal/zemlja. Najbolje boje za vas su bela, siva, svetlo žuta ili bilo koji zemljani tonovi.

4. Biljke, biljke, biljke!

Ne postoji ništa efektivnije za privlačenje pozitivne energije i vitalnosti u vaš dom od biljke. Sa njima ne možete da pogrešite, dakle, pustite mašti na volju i poigrajte se sa svojim "saksijskim" prijateljima. Bambus i kaktus su uvek odličan izbor.

Ne zaboravite da izbacite suvo i uvelo cveće, i zamenite ga onim svežim. Prema Feng šui filozofiji mrtvo cveće simbolizuje mrtvu ljubav...

15 fraza koje će vam promeniti život u 2015: Poslednja je možda i najvažnija!

Uz malo truda i ne previše novca, Feng šui može da bude pristupačan i dopadljiv način da u dom unesete malo živosti i pozitivne energije.

A, kojih su to šest najčešćih grešaka prilikom uređenja doma, pogledajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs