za sreću tako malo treba

Novogodišnji feng šui za lepši život: Jednostavni kineski trikovi za fantastičnu 2020. godinu!

Obezbedite sreću, ljubav i novac i uđite zadovoljne u Novu godinu

Enterijer
12:13h Autor:
Foto: Shutterstock

Drveni ram povezuje porodicu sa prijateljima, ukrasi u visini očiju kao što su svetiljke i ukrasni venčići oteraće "tugu", a sveće u spavaćoj sobi obezbediće ljubav u Novoj godini, kažu poznavaoci feng šuija. Najvažnije je da znate da sa bojama, novogodišnjim ukrasima i nekim feng šui simbolima možete postići visok nivo či energije i privući sreću u prostoru. 

 

Drveni ram 

 

Ukoliko vam dolaze gosti, potrudite se da postavite njihovu sliku sa vama u drveni ram, jer drvo povezuje porodicu sa prijateljima. Ovu sliku možete postaviti i u sobu za goste. To stvara osećaj bliskosti, intimnosti i dobrodošlice.

foto: Profimedia

Novogodišnja jelka

 

Ako ne znate koje je to mesto, onda nadjite najlepše mesto u dnevnoj sobi, predsoblju ili trpezariji. Zavisi od veličine stana, kuće i kancelarije jer se i tu primenjuje feng šui poslovnog prostora.

 

Možete je postaviti u centar stana. Tako će cela kuća ili ofis imati odličnu energiju praznika i nova energija nastupajuće godine će se proširiti na svih ostalih 8 sektora:

 

  1. Ljubavni i partnerski
  2. kreacije i ideja
  3. prijatelji i putovanja
  4. karijera
  5. znanje i mudrost
  6. familija i zdravlje
  7. novac i bogatstvo
  8. ugled i uspeh

Feng šui za neudate: Vredan savet za devojke koje žive same!

foto: Profimedia

Savet plus: Pazite samo da vam jelka ne bude blizu ulaznih vrata, da ne "izađe sreća". U svakom slučaju, nađite mesto koje će biti dominantno, a neće smetati ukućanima da se kreću i eventualno sruše jelku. Ne bi trebalo ništa da blokira chi energiju do vaše jelke. Da bi to znali, prošetajte se od ulaznih vrata te prostorije do jelke.

 

Ako vas bilo šta udara i blokira dok hodate ili morate da preskačete nameštaj da bi došli do jelke, onda će se i chi "udarati" i "preskakati" vašu sreću. Obratite na ovo pažnju, da se ne žalite sledeće godine da vas "preskaču" poslovi, ljubavni partneri, moguća putovanja ili vas "ne čuju" vaša deca ili zaposleni, pa rade šta žele.

 

Zasijala veličanstvena jelka ispred Bele kuće: Melanija na svečanosti u najlepšem kaputu do sada! (FOTO)

 

Poinsetias je tradicionalno božićno cveće koje obećava čuda i magiju kada se koristi kao božićna dekoracija. Kada visi u četiri ugla glavnog sprata kuće, atmosferu oslobađa negativnosti, besa, stresa i napetosti. Kada visi u trpezariji, prema feng šuiju, donosi novac i sreću u dom tokom novogodišnjih praznika.

 

Depresija, negativnost, strah: Čaj od ove biljke oslobađa vas stresa i loše energije! (RECEPT)

foto: Profimedia

Dekorišite spavaću sobu po feng šui pravilima zbog energije ljubavi i seksa

 

Stavite dve lepe crvene ili roze sveće na noćnom stočiću pored vašeg kreveta. 

 

Najvažnije je da pripazite da ne palite mnogo sveća istovremeno, da ne izgori "ugled" ili izazove afere u braku, a može i da prouzrokuje požar.

 

Poučna priča o četiri sveće: Koju ste vi ugasili?

foto: Profimedia

Osvežite prostor mirisima za Novu godinu 

 

Cimet je umirujući novogodišnji miris. Prema šeng šuiju principima, miris cimeta se takođe smatra muškim afrodizijakom i čini da muškarac želi da potroši novac! Mirisi bora, čempresa ili eukaliptusa očistiće atmosferu od negativne energije. Pupoljci božićnog cveća stvaraju mir i harmoniju. Pomorandže u kuhinji ili trpezariji podstiču izobilje, novac i radost.

 

Da li upijate negativnu energiju od drugih: 8 načina da se očistite od loših emocija!

foto: Profimedia

Novogodišnji ukrasi za dom

 

Koristite venčiće i svetiljke za dekorisanje doma. Dekorišite sve krajeve u domu koji su podvijeni na dole, jer ovi krajevi podsvesno simbolizuju tugu, kažu feng šui stručnjaci. Dekor stavite u visini očiju da "podignete" vibracije prostorije i raspoloženje svih koji se nalaze u domu.

 

Božićna zvezda je najlepša zimska dekoracija: Ovako se pravilno neguje cvet koji oplemenjuje svaki dom!

foto: Profimedia

Zelena boja da očisti negativnu energiju

 

U feng šuiju, zelena je boja isceljenja. Ona ublažava stres i stvara mirno okruženje. Hladne i mirne zelene nijanse izjednačavaju "vatru" ili toplotnu energiju iz viška crvene, kažu poznavaoci drevne kineske prakse. Ukrasite dom borovim ili drugim zimzelenim granama i razmislite o tome da nekoliko grana visi iznad ulaza kao odbrana od negativne energije. Takođe, na ovaj način pozivate bogatstvo i sreću u vaš dom.

 

Zelena sveća za novac, plava za mudrost: Kako da ispunite želju jednostavnim ritualom! (FOTO)

foto: Shutterstock

A svakako budite raspoložene i pune entuzijazma, pa uđite zadovoljne u Novu godinu. 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs