idealni predlozi!

Evo kako vam enterijer može popraviti raspoloženje: Boja peska za dnevni boravak, nežno ružičasta za kupatilo! (FOTO)

Uživajte u svom domu

Enterijer
10:05h Autor:
Evo kako vam enterijer može popraviti raspoloženje: Boja peska za dnevni boravak, nežno ružičasta za kupatilo! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Kako bi se osećali prijatno u svom domu izaberite nijanse zidova koje vas opuštaju. Evo nekoliko saveta stručnjaka koje su boje najpogodine za određene prostorije u stanu, ali i zbog čega.

Spavaća soba zahteva mirnije tonove plave

Plavu univerzalno povezujemo sa mirom i odmorom. Studije su dokazale kako će se ljudi bolje odmoriti u plavim sobama. Za najbolji efekat birajte prigušene i ne previše tamne nijanse. Obavezno izbegavati ljubičastu.

foto: Shutterstock

Za radnu sobu isprobajte boju žalfije

Zelena podstiče na razmišljanje, a mozak će najbolje raditi okružen zelenim tonovima. Razlog tome je što podseća na prirodu, u kojoj je uvek najlakše razbistriti misli. Kao što je i slučaj sa plavom, birajte manje intenzivne nijanse, a žalfija je idealan izbor, savetuju stručnjaci. Seli Augustin ističe da i najkraća izloženost crvenoj usporava analitičko razmišljanje, stoga je u ovom slučaju izbegavajte.

Feng šui saveti: Obavezno uradite ovo tokom zime, sreća i novac će se lepiti za vaš dom!

foto: Shutterstock

Crvena ili kobaltno plava za kuhinju

Bojenje zidova u kuhinji malo je složenije. Većina dizajnera ponudiće neko crveno ili narandžasto rešenje i to je u redu ako vam ne smeta što te nijanse podstiču apetit. Za suprotan efekat izaberite kobaltno plavu. U kuhnji su intenzivnije nijanse poželjne, a u obzir čak dolazi kombinacija plave i crvene.

Zašto je turska kuhinja jedna od najzdravijih na svetu: Ukusna jela leče od glave do pete!

foto: Shutterstock

Kupatilo obojite u nežno ružičaste tonove

Bela može biti previše stroga, pa za kupatilo birajte nežno ružičastu. Pri tome zaboravite na ružičasti Barbie svet. Najlakše ćete kombinovati decentnu pastelnu nijansu. Neonskim bojama nikako nije mesto u kupatilu.

10 navika iz kupatila koje uništavaju zdravlje: Ovo nikako ne smete da radite!

foto: Shutterstock

Dnevni boravak je prijatniji uz tople peščane nijanse

Kako je ovo najaktivnija prostorija u stanu ili kući, izbegavajte tamnije i intenzivnije nijanse. Druženje sa prijateljima najčešće proizvodi dovoljno energije samo po sebi. Teški zidovi mogli bi "ubiti" atmosferu, smatraju stručnjaci. Izaberite stoga toplu i neutralnu nijansu poput boje peska, jer tamne boje i preintenzivni tonovi mogu biti pomalo depresivni.

foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs