ponosan

Emotivno pismo oca koji je prisustvovao porođaju supruge: Nikad neću zaista razumeti neverovatnu bol koju je doživela!

Svi su usredsređeni na novorođenče, ali moja pažnja je bila na njoj

Trudnoća
Autor:
Emotivno pismo oca koji je prisustvovao porođaju supruge: Nikad neću zaista razumeti neverovatnu bol koju je doživela!
Foto: Shutterstock

Svi znamo da je porođaj najveći znak koliko je žensko telo neverovatno i koliko su žene neverovatne.

Vilijam Batlea, ponosni otac i suprug napisao je emotivnu poruku na Fejsbuku posle ženinog porođaja na kojem je prisustvovao.

"Iskreno ne znam kako je ona to napravila. Bol je bila toliko jaka, intenzivna, preplavljujuća da sam je čak i ja osetio. Svi u sobi su je osetili. A ona je ustrajala. Njena bol je bila zastrašujuća. Njena borba se činila gotovo nemoguća za podneti. Počeo sam da grizem svoje usne, napinjem svoje celo telo kad su trudovi bili najjači, plakao zajedno s njom. Sve to kad sam shvatio da sam ovde samo suputnik i da nikad neću zaista razumeti neverovatnu bol koju je doživela.

Pismo trudnice mužu: Pre nego što krenu sva plakanja i menjanja pelena, želim da ti napišem ovo!

Svom porođaju dala je svaki atom svog života i energije koju je imala. A onda je dala još malo više. I kroz sve to, na kraju je nam je svima nesebično dala to svetlo u kojem je samo ona uživala poslednjih devet meseci. Konačno smo mogli voleti i držati u rukama dečaka za kojeg je žrtvovala svoje telo, utehu, energiju i sebe. Moj sin je apsolutno čudo. Bebe su apsolutna čuda. Ali za mene, veće čudo je njegova majka koja mi je pokazala što zbilja znači nesebična žrtva zbilja. Što je doista ljubav. Moja žena je pravo čudo", napisao je tata nakon što je prisustvovao porođaju svog drugog deteta.

William je objasnio da je bio inspirisan za pisanje ovakve poruke kada ga je sačekao haos po povratku kući s bebom i dok je Lauren dojila.

Gotovo ništa nije spavala u dva dana, a znao sam da je iscrpljena i da je sve boli. Ali to se nije videlo. Kao da joj je držanje našeg sina odnelo svu bol, strahove i teskobu. Ništa više nije bilo važno za nju u tom trenutku i znao sam čim sam je pogledao da bi prolazila ponovo sve za njega. Nikad nisam video takvu ljubav, snagu, kod nikoga pre.

Sva pažnja bila je na bebi, razumljivo, on je predivan i treba mu medicinska intervencija. Ali moja pažnja bila je na njoj. Nikad mi nije izgledala lepše. Moja ljubav i poštovanje su bili toliko veliki za nju i zbog svega što je prošla zbog njega, reči su samo izlazile iz mog srca. Poruka je nastala iz moje želje da pokažem zahvalnost najneverovatnijoj ženi koju poznajem, i tako sam zahvalan da su moje reči dirnule toliko života.

Ovaj ponosan tata kaže da se nada da će muževi i budući muževi prihvatiti njegovu poruku:

"Uronite u svet svoje partnerke. Probajte sve što možete kako biste mogli da cenite žrtvu koju ona čini za vašu deccu. Saosećanje i empatija su nužni ako volite. Budite prisutni, uključeni i zahvalni. Tokom puta mogao bi otkriti da je upravo to onaj sastojak koji je nedostajao kako bi imao srećan brak koji traje ceo život." I mi se potpuno slažemo s njim!

Predivno iskustvo: Ovako izgleda izgleda porođaj prirodnim putem! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs