Savet

Naučite da pročitate etikete: Evo kako se pravilno pere i suši odeća! (FOTO)

Da vam se nikad ne desi da odeću upropastite u veš mašini ili mašini za sušenje odeće

Enterijer 05.12.2019. - 13:02h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Nedavno sam kupila divnu haljinu koja se sastojala od nežne čipke. Odlučila sam da je operem pre nošenja. Stavim je u mašinu na program koji koristima kada perem obojenu odeću: 40 stepeni Celzijusa, 1h pranja, centrifuga 1000 obrtaja! Kardinalna greška! 

 

Iz mašine je izašla, slepljena, naelektrisana, tri broja manja haljina.... Nisam ni stigla da je ubacim u mašinu za sušenje veša (koja me do sada rastavila od omiljene odeće jer je uspela da je "sažvaće" i "ispljune" u vidu obične krpe nakon sat vremena sušenja).

 

Da ne kažem koju sam štetu nanela toj divnoj haljini kada sam pokušala da je "ispravim" peglanjem.... 

 

Shvatila sam jednu stvar: ja ne znam da koristim mašinu za pranje veša, a ni mašinu za sušenje. O pegli da i ne pričam dalje... Kada sam ovo otkrovenje podelila sa sestrom, ona mi je rekla: "Nauči da čitaš etikete na odeći!"

 

Stvarno! Nije mi ni palo na pamet da pročitam šta tamo piše: na koliko stepeni se pere, na koliko suši i td... Međutim, kada sam odlučila da poslušam sestru i pogledam etikete, tamo su me sačekali hijeroglifi. Ali za sve vas koji ste kao i ja pomalo lenji za tumačenje etiketa, evo jednostavnog prevoda šta svi ti sitni simboli znače:

foto: Shutterstock

Stil.kurir.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...