đorđo armani

CAR ITALIJANSKE MODE TVRDI: Ovih 5 komada su osnova garderobe svake žene od stila! (FOTO)

Slavni italijanski dizajner poznat po bezvremenskoj klasici i sofisticiranosti, otkrio je šta je to za njega srž jednog ženskog garderobera.

Moda
Autor:
CAR ITALIJANSKE MODE TVRDI: Ovih 5 komada su osnova garderobe svake žene od stila! (FOTO)
Đorđo Armani, Foto: Profimedia

Kako je hotel Armani u Dubaiju upravo proslavio svoju desetogodišnjicu veličanstvenim modnim događajem pod nazivom "One Night Only", vratili smo se korak unazad i osvrnuli na Đorđa Armanija, cara italijanske mode.

Dizajner retko daje intervjue, čime su njegovi modni saveti još dragoceniji.

Kapsul kolekcija "Icon", proizašla iz njegove druge linije Emporio Armani, stigla je na vreme za jesen i potvrdila da je klasika jedina sigurna vrednost u modi.

Daleko od pista i trendova, to je garderoba u vidu izvrsno krojenih bezvremenskih komada koji spajaju minimalizam italijanskog brenda i urbani duh, a stvorena je i za muškarce i za žene.

Ova linija obuhvata sve šik i moderne bazične stvari neophodne za svakodnevni život, kao što su udobne pantalone, dugi kaputi, jakne i blejzeri od Nappa kože, ženstvene bluze, pamučne majice, mekani džemperi: a sve u prefinjenim bojama karakterističnim za brend.

Stoga, evo kojih je to pet osnovnih komada u ženskoj garderobi, prema Đorđu Armaniju:

  • "Jakna je za mene sastavni element svakog garderobera. To je svestran komad koji sam zamislio da bude opušten, udoban i nimalo ograničavajući. Nestrukturirane jakne koje sam razvio 1980-ih za muškarce i žene postale su moj zaštitni znak, a sve ostalo kao da proizilazi iz ovog jednog komada koji konstantno rekreiram."
  • Poslovne pantalone
  • Jednostavne majice kratkih rukava
  • Ženstvene bluze
  • Dugački kaput

Prisetimo se i nekih njegovim najčuvenijih kampanja...

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs