Tradicija

Spavaju sa nepoznatim muškarcima da bi spasile brak: Čudan i opasan običaj muslimanki!

Često u "halala braku" dopadnu šaka prevarantima ili nasilnicima koji ih zatoče i zlostavljaju, te se sve pretvori u silovanje koje može da potraje mesecima
Porodica
00:16h Autor:
Spavaju sa nepoznatim muškarcima da bi spasile brak: Čudan i opasan običaj muslimanki!
Foto: Shutterstock

Na internetu se pojavio niz ponuda koje za nekoliko hiljada funti nude razvedenimm muslimankama "halala" brakove. Radi se o tradiciji koju sledi manji deo islamskih vernika: kada se suprug razvede od supruge, ona ima mogućnost da ponovno bude s njim, ali samo ako se pre toga uda za drugog, konzumira brak i rastane se od tog "privremenog" supruga.

Od ove čudne tradicije ograđuje se većina islamskih vernika, ali očigledno postoji dovoljan broj ostavljenih muslimanki koje su u očaju spremne na sve, pa tako i da se obrate "agencijskoj" pomoći. Drugim rečima, žene plaćaju da spavaju s nepoznatim muškarcima, a nakon snošaja se rastaju i žene se tada, prema običaju, mogu ponovo venčati sa svojim suprugom.

Zatražio razvod od supruge zbog ljubavnice: Potresna ispovest koja će vam otvoriti oči!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pritom na njih vrebaju raznorazne opasnosti. Često u "halala braku" dopadnu šaka prevarantima ili nasilnicima koji ih zatoče i zlostavljaju, te se sve pretvori u silovanje koje može da potraje mesecima. Iako je praksa "halala" zabranjena u većini islamskih zemalja, nemoguće je znati koliko tačno ostavljenih žena ipak pokušavaju da spasu svoje brakove na ovakav način.

Bi-Bi-Si navodi primer jedne muslimanke koja je svog muža upoznala dok je bila u 20-im godinama života. Rodila je decu, a nakon toga je suprug počeo da je zlostavlja. Tokom jedne svađe, suprug joj je s posla na mobilni telefon poslao poruku u kojoj je pisao: "Talaq, talaq, talaq".

Niko nije bio više seksualno poremećen od njega: Zbog mučenja žena završio u ludnici! (VIDEO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Sledila se. "Trostruki talaq" je, naime, praksa kojom se, po uverenju nekih muslimana, može istog trenutka razvesti brak. Dovoljno je da muškarac svojoj supruzi tri puta zaredom kaže tu reč, i brak je gotov.

Muslimani koji se povode za tim običajem veruju da je jedini način da rastavljeni par ponovno bude u braku putem halale. Bi-Bi-Si je kontaktirao jednog muškarca koji je putem Fejsbuka nudio tu uslugu. Taj je tražio 2.500 funti za "halala" snošaj sa zaniteresovanom strankom, a nakon što ga je Bi-Bi-Si službeno kontaktirao, potencijalni "halala mladoženja" je sve porekao i kazao kako se radilo o šali i "društvenom eksperimentu".

Što se tiče Bi-Bi-Sijeve sagovornice, ona je na kraju odustala od halala braka. Sada, pri zdravom razumu, kaže, nikada ne bi to uradila. Ali, u trenutku kada je očajno želela da spase svoj brak, bila bi spremna na sve.

Životna priča princeze sa tužnim očima: Nesrećna žena koju je sudbina proklela! (FOTO)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs