Konačno srećna

Muž joj nikad nije dao da okiti jelku: Kad se razvela, žena (52) konačno otkrila šta je Božić!

Koliko puta me je osramotio kada me natera da umotam poklone u beli papir koji liči na onaj za pečenje, jer je šareni za njega preskup, a razlika u ceni je potpuno zanemarljiva, priseća se Džeki
Porodica
15:02h Autor:
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Dok je čekala u redu da plati punu korpu svetlucavih prazničnih dekoracija, Džeki Pelč krenule su suze.

 

Sve nas uhvati praznično raspoloženje i sreća zbog predstojećih slavlja, ali za Džeki ovo je nešto sasvim posebno - ona je po prvi put u 52. godini okitila jelku i ukrasila kuću!

 

Ovo je ujedno i prvi Božić koji će Džeki proslaviti kao neudata žena, jer je trenutno razvod od supruga Stenlija u postupku, pa je očekivala da će to biti tužan trenutak, ali ona je samo jedva čekala da okiti kuću - uradi ono što i svaki drugi čovek u ovo doba godine, a što joj muž nikada nije dozvoljavao.

 

"Naravno, nije samo način na koji ćemo proslaviti Božić razlog za razvod, već mnogo više neslaganja, što je tokom praznika najviše dolazilo do izražaja", kaže Džeki.

 

Ovo je najsrećniji trenutak i za njene sinove, Patrika (16) i Semjuela (14), koji su do sada samo slušali o dekoracijama i prazničnom duhu u toplom domu, jer je, bez obzira na dečje molbe i suze, Stenli i dalje verovao da je to samo bacanje vremena i novca.

 

Božićna priča: Za 12 meseci napravila strahovitu promenu na svom telu! (FOTO)

 

Foto: Ilustracija / Thinkstock
Foto: Ilustracija / Thinkstock

 

Po njemu su lampioni glavni faktor koji isisava struju, a ukrašena jelka kič. Džeki je želela da za njih pripremi tortu koju vole, ali Stenli ju je uvek grdio i govorio kako su sastojci skuplji od gotove torte, što nije bilo istina.

 

"Koliko puta me je osramotio kada me natera da umotam poklone u beli papir koji liči na onaj za pečenje, jer je šareni za njega preskup, a razlika u ceni je potpuno zanemarljiva. Nije mi dozvoljavao da potrošim više od 100 funti na dečake, jer ću ih tako navodno razmaziti", priseća se Džeki.

 

Džeki je srećna što ove godine neće provesti Božić ispred televizora, prinuđeni da gledaju ono što Stenli želi da se gleda.

 

"Momci obožavaju Monopol, zašto ne bismo igrali tu igru? Igraćemo se preko dana, a uveče će nam doći porodica i nekoliko prijatelja na čaj i domaću tortu", ponosno kaže Džeki.

 

U sebi, ova žena je shvatila da je godinama bila u zabludi šta je to Božić, kao i da je samu sebe zavaravala da je to bilo posebno porodično vreme.

 

Oženio me da bi dobio sluškinju: Kako sam se oslobodila klasičnog Balkanca!

 

Foto: Ilustracija / Thinkstock
Foto: Ilustracija / Thinkstock

 

"Svake godine sam se nadala da će biti drugačije, ali bi se uvek završilo tako što bih se ugrizla za jezik radi mira u kući. Sve je eksaliralo pretprošle godine kada smo dečaci i ja seli da večeramo tu posebnu, prazničnu večeru, a njemu je bilo draže da gleda televizor i tada je došlo do strašne svađe između oca i starijeg sina" - prepričava ona i dodaje da je to bio trenutak kada je sebi rekla da više ne može da se pretvara da je njihova veza dobra i da je najvažnije da deca budu uz oba roditelja, kada to čak ni deca nisu želela.

 

Stenli je zabranio i da bilo ko dolazi u kuću do kraja praznika, a Džeki je očekivala svoju porodicu. Osim za praznike, tako je bilo i ostalih dana u godini. Uvek je nalazio sitnice zbog kojih će je napasti, izgrditi dečake, vikati, ljutiti se. Iako nisu imali finansijskih problema, on je branio trošenje svakog dinara ako nije preko potrebno. Džeki je prekipelo. Već prvog januara podnela je zahtev za razvod braka i ovog Božića od nje neće biti srećnije žene.

 

Ona uživa u posetama sestre, prijatelja, drugara svojih sinova, novom kućnom ljubimcu kog su dečaci uvek želeli, ali im otac nije dozvoljavao.

 

"Najlepši božićni poklon dala sam samoj sebi pre skoro dve godine - kada sam skupila hrabrost da izađem iz braka bez ljubavi", zaključuje Džeki.

 

Nije imala para da kupi poklone deci, pa se dosetila ovoga: Danas zarađuje milione! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs