Iskreno

5 razloga zbog kojih žene ne žele da imaju decu!

Potpuno verujem kada mi kažu da je majčinstvo najteži posao na svetu. Ja jednostavno ne želim da radim taj posao, iskrena je jedan žena
Porodica 11.08.2016. - 22:22h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Thinkstock

U današnje vreme sve je više razvoda, a prema statistikama svaki treći brak propada. Zbog toga nimalo ne čudi kako mnoge žene ni ne pomišljaju na brak, ali isto tako ne razmišljaju ni o majčinstvu. Evo najčešćih razloga zbog kojih žene ne žele da imaju decu:

 

1. Shvataju da nikada neće biti spremne za tu odgovornost.

 

Roditi dete znači biti mu na raspolaganju 24 sata dnevno do kraja života. Naravno, radi se o figurativnoj pretpostavci, ali činjenica je da ste minimalno prvih 18 godina života vaše dece potpuno posvećeni njihovom odgoju i odrastanju. Morate biti uz njih dok ne stasaju u odrasle ljude, a nakon toga opet ste im psihička, fizička i često finansijska podrška koja traje zauvek. To je velika odgovornost za koju su retki spremni, ali mnogi će priznati da nisu spremni odreći se slobode koju imaju.

 

2. Žele se posvetiti sebi.

 

U tome nema ništa loše. Žene koje vole da se posvete sebi, rade, putuju, zabavljaju se, izlaze svjsne su da bi dete patilo sa takvim stilom života. Umesto da se odreknu svega što ih raduje, mnoge žene ipak će odlučiti da ne žele decu.

 

"Dovoljno sam zrela da priznam kako ne želim da imam decu. Želim da se spakujem kada mi odgovara i odem u bilo kom trenutku tamo gde mi odgovara. Želim putovati, trošiti novac, raditi bez osećaja krivice i odspavati kada sam umorna."

 

Svet u kom žene ne žele decu, a budale misle da su uspešne: Glumac izjavom potresao internet!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

3. Ne žele "najteži posao na svetu".

 

Nije tajna koliko je odgoj deteta težak posao. Posao na kojem ne možete dati otkaz i koji morate raditi do kraja života.

 

"Deci moraš dati 100% svog vremena, a meni je ponekad teško brinuti se za sve ostalo u životu, kamoli za njih. Kada čujem da je majčinstvo najteži posao na svetu, apsolutno verujem u to. A ja ne želim taj posao. Sebi sam na prvom mestu."

 

"Dovoljno sam zrela da priznam kako ne želim da imam decu. Želim da putujem, trošim novac, radim bez osećaja krivice i odspavam kada sam umorna. "

 

4. Ne žele decu izlagati pošastima suvremenog sveta.

 

Vremena su se drastično promenila, a uz njih i način odrastanja. Deca se mnogo brže razvijaju i odrastaju, ponekad tolikom brzinom da se čini kao da više nemaju detinjstvo. Od malih nogu okružena su visokom tehnologijom koja potpuno menja i znatno utiče na njihov odgoj.

 

"Kada bih bila sigurna da ću moći da zadržim nevinost kod svog deteta i priuštim mu da odrasta normalno, kao mi nekada, možda bih i razmišljala o majčinstvu. Ali doneti dete u ovakav svjet, ja to jednostavno ne mogu."

 

5. Ne snalaze se s decom.

 

Često slušamo priče o majčinskom instinktu ili famoznom biološkom satu, ali on ipak ne otkucava za neke žene. Bez obzira na to što nam je priroda dala reproduktivni sistem za stvaranje i donošenje deteta na svet, to automatski ne znači da je dužnost svake žene da rodi dete ili da oseća tu potrebu. Mnoge žene jednostavno ne znaju šta bi radile s decom, ne snalaze se s njima i zbog toga ne osećaju potrebu da se ostvaruju kroz majčinstvo.

 

"Nikada ih nisam željela. Ne privlače me, ne osećam se dobro u njihovoj blizini, volim biti fokusirana na druge stvari, na to da živim svoj život onako kako ja želim."

 

Vreme ti je da se udaš, kad ćeš da rađaš decu: Beograđanka (27) oštro odgovorila zašto ne želi brak!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...