Strašno

Majka me je prodala sa 12 godina: Tragična ispovest žrtve seksualnog zlostavljanja

U Kambodži, naciji od 15 miliona ljudi, na hiljade devojčica svoj "prvi put" imaju s nekim ko je njihovoj siromašnoj porodici platio pravo bogatstvo za to, iz njihove perspektive
Porodica
14:54h Autor:
Foto: Thinkstock

Dara Keo i njena majka Rotaba su obe bile u suzama kad je bilo vreme za odlazak. Motorizovana rikša je došla po 12-godišnju Keo u njihovu jednosobnu kolibu u kambodžanskom glavnom gradu, Pnom Penu, da je odvede na nepoznatu lokaciju. Keo je plakala jer je bila prestrašena, a Rotana je plakala jer je učinila nešto nezamislivo - prodala je nevinost svoje ćerke bogatom starijem muškarcu. Vozač rikše odveo je Keo u podzemnu medicinsku kliniku gde joj je lekar proverio nevinost i testirao njenu krv na HIV. Korumpirani doktor u dogovoru je s bandom koja dogovara prodaju devica.

 

"Bila sam netaknuta i potpuno zdrava, što je lekar potvrdio. Potom su me odveli muškarcu koji me kupio. Morala sam da ostanem kod njega nedelju dana dok me on silovao više puta, koliko god je želeo, bez kondoma", priča danas 17-godišnja Keo.

 

Kambodžansko tajno tržište devicama u stalnom je porastu i daje potpuno drugačiju sliku od prepunih neonski osvetljenih barova gde strani turisti plaćaju seks po ceni od 10 do 20 dolara. Klijenti tržišta s devicama su visokopozicionirani članovi vlade, vojske, policije, kao i brojni članovi azijske elite bogataša. Oni plaćaju od 500 do 1.000 dolara za seks s devicom.

 

Kao dete bio seksualno zlostavljan u Holivudu: Delili su nas među sobom kako su hteli! (FOTO)

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Procenjuje se da je širom sveta oko 4,5 miliona žrtvi seksualnog trafikinga, odnosno prisiljeni su na seks i prostituciju, a 98 odsto njih čine žene i devojčice. U Kambodži, naciji od 15 miliona ljudi, na hiljade devojčica svoj "prvi put" imaju s nekim ko je njihovoj siromašnoj porodici platio za to pravo bogatstvo, iz njihove perspektive. Zločin je to što se događa, kaže doktor Čiv Kek Pung, predsednik vodećeg kambodžanskog Udruženja za ljudska prava Likado.

 

Trgovina nevinošću popularna je ne samo zbog fetiša na device, već i kao deo kulturnog mita. Brojni stariji Azijati veruju da im seks s devicama daje posebne moći, produžava život i štiti ih od bolesti. Takvo verovanje originalno potiče iz Taoista, a u severnokorejskom režimu postoji i elitna trupa devica uzrasta od 14 do 20 godina, pa su poznate kao "grupe za zadovoljstva" prisiljene da pružaju seksualne usluge vodećim službenicima partije.

 

Modrice otkrile mračnu tajnu: Vređao me, tukao i silovao, evo zašto sam ostala sa njim! (FOTO)

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

 

U Kambodžu na seks s devicom dolaze bogataši iz Kine, Singapura, Vijetnama i brojnih obližnjih zemalja kao i iz same Kambdože. Ovde dolaze poslovno, a sve im unapred srede tzv. brokeri. Ženska čednost zapisana je u religijskom "Ženskom zakonu" i računa se na to da tinejdžerke čuvaju svoj himen, a Keo i Rotana s početka priče otkrile su da im je prodavanje nevinosti bio poslednji izlaz zbog njihovih finansija, jer bi u suprotnom bile izbačene na ulicu zbog neplaćanja kirije od 10 dolara mesečno. U zemlji gde većina populacije živi s manje od jednog dolara dnevno, izazov da se prihvate veće cifre za prodaju nevinosti siromašnima je ogromno iskušenje.

 

"Htela sam da spasim svoju majku", rekla je Keo i prepričala šta je doživela.

 

"Odveli su me u hotelsku sobu gde je sedeo muškarac u tamnom odelu i sa zlatnim satom. Morala sam da mu dam potvrde od lekara, naredio mi je da se skinem, potom me priklještio za krevet, otkopčao svoje pantalone i obavio to. Bol je bio užasan. Reč je o kambodžanskom političaru koji je još na funkciji. Zabranio mi je da napuštam sobu i dolazio je nekoliko puta tokom dana. Par puta me je pitao da li me boli, a kad sam to potvrdila, postao je još grublji. Kad sam ostala sama, upalila bih TV i plakala, nisam smela da zovem kuću."

 

Kad je oslobođena, genitalije su joj bile razderane i natečene, a majka ju je poslala lokalnom lekaru koji joj je dao analgetike. Sledeće dve nedelje je imala velike bolove i probleme s mokrenjem. Ne zamera majci ništa, jedino se oseća tužno što su obe došle u takvu situaciju.

 

Sa 16 godina je silovao i napravio joj dete: 77 godina kasnije desilo se ovo! (VIDEO)

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs