Feng šui zakoni

Stavite ovo u dvorište i ne brinite: Donosi zdravlje i bogatstvo celoj porodici!

Osim što će vam doneti apsolutno blagostanje, ovaj predmet biće i najlepši ukras vaše bašte
Porodica
17:56h Autor:
Foto: Profimedia

Ako imate mogućnost da kreirate vrt oko svoje kuće, bez obzira na to koliko mali bio, samo napred!

 

Lepa bašta će stvoriti jaku feng šui energiju i neutralisati lošu energiju pre nego što uđe u vašu kuću. Iako umetnost baštovanstva treba savlađivati godinama, upotrebite feng šui za početak i budite strpljivi.

 

Definišite feng šui bagua polja i unesite u njih odgovarajuće detalje, a kako to da učinite, pročitajte OVDE.

 

1. Napravite viziju vrta
Dobar dizajn feng šuija u bašti će pomoći da privučete hranljivu, visokokvalitetnu energiju na kućnu adresu. Kada je u pitanju dobar feng šui vrt, veličina nije glavni kriterijum. Naravno da je divno biti okružen velikim, bujnim vrtom, ali ako imate mali prostor, opet možete napraviti dobar feng šui vrt.

 

2. Definišite mapu energije u vrtu
Da li je vaša kuća bagua ili mapa energije ista kao i vaše dvorište? Kada definišete baguu vašeg doma, da li i vaš vrt spada u kućnu baguu? Sve su to dobra pitanja, a odgovori su: za najjednostavnije tumačenje, posmatrajte svoj dom kao integralni deo energetske mape cele bašte. Obrnuto, vaša bašta ne spada u energetsku mapu vašeg doma. U tom pravilu postoji samo jedan izuzetak. To je situacija kad kuća ima oblik latiničnog slova "L" pa se čini kao da zamišljenom "kvadratu" kuće nedostaje jedan deo. Takvo polje naziva se "nedostajuće" polje bague. Idealno je da u njemu uredite terasu, kutak za sedenje ili pravilni vrtni element koji će vizuelno "dopunjavati" kuću i činiti zajednički kvadrat ili pravougaonik s njom.

 

Uradite ovih 5 stvari u kući, i brzo ćete se obogatiti: Drevna kineska metoda!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

3. Funkcija vode
Ako planirate da vaš vrt ima funkciju vode, postoje neke osnovne smernice feng šuija kako biste poboljšali energiju. Prvi korak je znati bagua zone vašeg vrta. Jednom kada znate, kao i kad imate razumevanje 5 elemenata, locirajte najbolju bagua oblast za vaš vodeni akcenat. Na primer, vodeni element je veoma koristan u oblastima: istok, jugoistok i sever. Dakle, izaberite najbolju poziciju u jednoj ili svim oblastima i tu postavite fontanu ili šta god ste imali na umu. Ako koristite bagua mapu, najbolje je da fontanu smestite u zonu porodice, zdravlje i obilja.

 

Ako želite jednostavno uputstvo, koje odgovara svima, odlučite se za fontanu pred kućom koja će privlačiti dobru energiju. Idealni modeli su oni kod kojih se voda jednako razliva na sve strane, a ako imate usmerenu fontanu, onda voda treba da se odliva ka kući, a ne od nje. Takođe, nije dobro da imate dve fontane - sa obe strane ulaznih vrata!

 

Najlepši ukras bašte: Kako da napravite fontanu od saksija (VIDEO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

4. Koristite se najboljim feng šui dekorom
Dobar feng šui u bašti će doneti dobru energiju u vaš dom. Lepa bašta će oduševiti vaša čula i osvežiti energiju. Ako imate dovoljno prostora iskoristite sve bagua zone i dekorišite sa odgovarajućim elementima. Dodajte ukrase kao što su: fontana, statue, hranilice za ptice, kamene gazilice i slično... a pazite da je vaš dekor od kvalitetnog materijala.

 

5. Proverite vrt
Veoma je lako reći da li vrt ima dobar feng šui ili ne. Kako se osećate u bašti? Da li vam se sviđa da provodite vreme tamo? Da li ide uz vas i da li uživate u njemu? Bez obzira na to da li govorimo o vašem domu, bašti ili kancelariji, lako se možete povezati sa kvaliltetnom energijom u bilo kom prostoru.

 

Primenite ove savete i vrt će blistati dobrom energijom koja će se širiti i na vaš dom. Lako je i jednostavno, a mi vam želimo sreću u radu!

 

Pazite šta gajite u dvorištu: Ove biljke su opasne i otrovne, odmah ih posecite! (FOTO)

 

Foto: Shutterstok
Foto: Shutterstok

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...