Uskršnja dekoracija

Kako da ofarbate jaja dekupaž tehnikom: Svaka domaćica treba da zna! (VIDEO)

U susret Velikom petku, podsetimo se kako izgleda postupak šaranja jaja salvetama i balencetom, odnosno takozvanom dekupaž tehnikom
Porodica
17:26h Autor:
Kako da ofarbate jaja dekupaž tehnikom: Svaka domaćica treba da zna! (VIDEO)
Foto: Thinkstock

Pred nama je jedan od najradosnijih i najvećih hrišćanskih praznika - Uskrs. Deli nas samo nedelja dana od velikog slavlja. Ova nedelja je u narodu poznata i kao strasna nedelja, a više o tome pročitajte OVDE.

Tradicionalno na Veliki petak se farbaju jaja, a prema jevanđelju, na taj dan desilo se veliko stradanje Isusa Hrista. Ovo stradanje se naziva još i iskupnina, jer je Isus time iskupio ljudske grehe.

Kako da ukrasite jaja čipkom: Fenomenalna uskršnja dekoracija! (VIDEO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Obično žene i deca petak posvećuju šaranju jaja. Osim stare dobre tehnike farbanja jaja travčicama i lukovinom, sve se više koristi i tehnika dekupaž.

Sve što vam je potrebno su belance, skuvana jaja, makaze, četkica i salvete. Glavnu šaru predstavljaju isečci najlepših troslojnih salveta (odnosno motiva sa salveta). Za dekoraciju će vam biti potreban samo jedan sloj salvete, onaj gde je motiv kojeg želite da preslikate na jaje.

Kako da ofarbate jaja voskom: Jedna od najlepših metoda šaranja! (VIDEO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Postupak:

Premažite skuvano jaje belancetom i zalepite na njega motive sa salvete koje ste prethodno izabrali i iseckali. Kada to uradite, premažite belancetom jaje još jednom i ostavite da se osuši.

Ovako su naše bake farbale jaja: Dobra, stara i proverena dekoracija travčicama i lukovinom! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs