Emotivna priča

Baka Jela (92) videla sina prvi put posle 60 godina: Našla ga preko Fejsbuka!

Zahvaljujući društvenoj mreži Fejsbuk majka i sin ponovo su se sreli
Porodica 30.12.2015. - 17:01h Autor: 24sata.hr
Foto: Facebook / Daniel Pavlić

Jela Šolić (92) iz Hrvatske Kostajnice ovaj će Božić zasigurno pamtiti kao jedan od najljepših.

 

Na Badni dan je prvi put, posle 60 godina, ugledala svog sina Danka i to preko Skajpa. Jela je poslednji put videla sina kada je imao šest godina. Naime, 50-ih godina njen muž je, iz političkog razloga, napustio Jugoslaviju i sa sinom otišao u Kanadu.

 

"Njoj je bilo jako teško. Kaže da su napustili zemlju, a da nju niko ništa nije pitao, nije imala načina da zaustavi svog muža. Njen drugi sin, moj otac, ostao je", kazao je unuk bake Jele, Daniel Pavlić.

 

Godine su prolazile, a dve razdvojene porodice izgubile su svaki kontakt. Iako su Pavlići znali da je Danko u Kanadi, nisu znali gde tačno živi. Preokret se dogodio kada su na Fejsbuku otkrili grupu "So you know you’re a Pavlic", te preko nje pronašli Dankovu kćerku.

 

"Otkrio sam da se Danko oženio i da sa suprugom i kćerkom živi u Vankuveru. Kontaktirao sam njegovu kćerku", objasnio je Daniel.

 

Danko je bio jako uzbuđen i želeo je da vidi majku, makar i preko Skajpa. I tako se sve dogodilo. Danko planira u junu iduće godine da dođe u Hrvatsku i napokon uživo vidi majku Jelu, koja će tada proslaviti 93. rođendan.

 

Pravila novogodišnje trpeze: Ovo jelo nikako ne spremajte, donosi nesreću!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...