Privlačnost na kvadrat

Kad muškarac nosi bebu, ženi se srce topi: Pogledajte kako izgleda pravi frajer! (FOTO)

U Švedskoj muškarci uzimaju porodiljsko odsustvo i brinu se o svojim bebama
Porodica
04:32h Autor:
Kad muškarac nosi bebu, ženi se srce topi: Pogledajte kako izgleda pravi frajer! (FOTO)
Foto: Printscreen/ Instagram/ Lmeravigliosomondodeipapa

Švedska je zemlja koja se može pohvaliti sjajnim zakonim i merama koje idu na ruku njenim građanima, a jedan od primera koji to potvrđuje je i porodiljsko bolovanje.

Naime, u toj zemlji roditelji dobijaju 480 dana plaćenog porodiljskog odsustva, od toga minimalno 60 dana mora uzeti otac deteta, a ako to ne napravi – tih 60 dana "oduzima" se iz odsustva.

Ovim Švedska podstiče očeve da što više vremena provode sa svojom decom u najranjivijoj fazi života, a muškarci širom zemlje sa veseljem prihvaćaju tu mogućnost.

Urnebesno smešan pismeni rad zapalio region: Prvak sa razlogom dobio peticu! (FOTO)

Oni očevi koji koriste mnogo više od zakonski propisanih dana i mesecima su na porodiljskom odsustvu glavne su "zvezde" jednog dirljivog foto-projekta iza kojeg stoji fotograf Džon Bajman. On je svojim fotoaparatom beležio njihovu svakodnevicu kako bi ukazao na važnost sudelovanja oca u brizi oko deteta od trenutka rođenja.

"Kada odlučiš doneti na svet dvoje novih individua, moraš prihvatiti odgovornost odgoja tokom čitavog njihovog života. Mislim da je važno da osete prisutnost oca od najranijih dana," izjavio je Samad (32), inženjer.

"Osećam krivicu zato što se Matildom nisam proveo toliko vremena koliko sa Valdemarom. Brinem se da će moj odnos sa njom u budućnosti zbog toga biti slabiji. Radio sam na početku njenog odrastanja, a mislim da je uloga oca u tom razdoblju jako važna," naveo je Martin (35), univerzitetski administrator.

Supertate: Kad su postali roditelji, ovi muškarci su dobili natprirodne moći! (VIDEO)

"Večno sam zahvalan za priliku da budem na porodiljskom odsustvu jer je to promenilo moj pogled na život. To je stvorilo promenu u tempu mog života i imao sam vremena da razmišljam o svemu. Tokom drugog odsustva dobio sam priliku da promenim karijeru i doživim prve korake i reči svog deteta," Kardenal (34), student industrijskog dizajna.

"Pravi je dar imati priliku stvarati ovako jaku emotivnu vezu sa svojim detetom. Moraš da iskusiš porodiljsko odsustvo da bi spoznao što ćeš izgubiti ako umesto toga odlučiš da radiš," rekao je Ola (41), trgovac.

Evo zašto princ Vilijam jedva čeka da mu sin poraste: Geni su čudo!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs