Korisni saveti

Razvedene pre 30-e: Tri mlade žene otkrile kako su preživele razvod!

Razvod je mučan kad god da se dogodi, ali pogotovo teško pada mlađim ljudima koji još uvek idealizuju svoju ljubav
Porodica
14:48h Autor:
Razvedene pre 30-e: Tri mlade žene otkrile kako su preživele razvod!
Foto: Shutterstock

Razvod braka više nije "rezervisan" samo za parove u 40-im i 50-im godinama. Svi znamo barem jednu osobu koja se razvela pre 30. godine. Razvod je mučan kad god da se dogodi, ali pogotovo teško pada mlađim ljudima koji još uvek idealizuju svoju ljubav. Tri mlade žene hrabro su podelile svoje priče o tome kako je to biti razveden pre 30. i dale savete ženama koje se nalaze u sličnoj situaciji.

Nikolina K.: "Imam 26 godina i uskoro ću biti razvedena. Nikad nisam mislila da ću da se nađem u ovoj situaciji. Udala sam se s 23 godine nakon što sam saznala da sam trudna. Za ono što sam mislila da će biti moj srećan kraj ispalo je kao "venčanje u koje si me uvukla prevarom". Ono što me možda najviše bolelo je to što mi se sve to događalo s osobom koju sam mislila da volim i za koju sam mislila da voli mene.

Majka je nije želela, muževi je tukli: Jaka žena i nakon svih patnji! (FOTO, VIDEO)

Počela sam da shvatam da niko ne može da učini da se osećam manje vrednom nego što zaista vredim. Nema veze ko si, nisi bolji ni od koga drugog. Ako postoji jedna stvar koju sam naučila iz ovoga, kako bi rekla pesnikinja Maja Angelu, "kada ti neko pokaže ko je, verujem mu odmah". Ovi znakovi bili su vidljivi, ali ja sam izabrala da ih ignorišem.

Taj glas u tvojoj glavi? Slušaj ga. Nemoj misliti da će on da se promeni, jer neće. Ne mislim da sam zbog toga ogorčena. I dalje u potpunosti verujem svom unutrašnjem glasu i sposobnosti prosuđivanja, samo sam napravila loš izbor. Neću da generalizujem sve muškarce zbog mog bivšeg supruga, jer nisu svi isti. On je bio loša jabuka s lošeg drveta koju sam zagrizla. Vremenom, taj loš ukus počinje da se širi, zatim postane potpuno gorak sve dok više ne možeš da se nosiš s tim. Ispljuni to. Pusti ga. Možeš to."

Muž je prevario sa najboljom prijateljicom, a onda je usledio šok: Izdaju će pamtiti dok je živa!

Renata B.

: "Za bivšeg supruga bila sam udata četiri godine. Razveli smo se kad mi je bilo 27 jer nije bio iskren po pitanju novca. Uticaj koji je razvod imao na moje samopouzdanje bio je - impresivan! Moja prva reakcija bila je: "Uspela sam! Još uvek sam mlada, nemam dece i slobodna sam!" Moje raspoloženje privuklo je druge muškarce, odjednom su me svi saletali! Moram da priznam da mi je to jako godilo.

Moje samopouzdanje sigurno je privuklo te muškarce, ali bila sam sigurna da ne želim ponovo da se udam i da prolazim kroz istu stvar. Znala sam da treba da uradim nešto za sebe, pa sam prodala automobil koji je bivši dao i sama otišla na kratko putovanje. Na putovanju sam ponovo otkrila samu sebe, zavolela samu sebe i, kada sam to najmanje očekivala, upoznala osobu koju danas zovem mužem.

Ženama koje prolaze kroz isto savetujem da pronađu nešto što zbog čega će im srce brže zakucati i zbog čega će da se osećaju kao da su postigle nešto. Nešto zbog čega ćete reći: "Uspela sam i zato sam super". Pre svega, volite samu sebe. Ako to ne učinite, ono što vas je povredilo u prošlosti vući ćete sa sobom u sadašnjost."

Imam 30 godina i dva razvoda iza sebe: Evo šta sam naučila o ljubavi!

Sanja V.

: "Udala sam se s 24 godine i mislila da će trajati zauvek. Tri godine kasnije, dok sam bila pod tušem, suprug mi je rekao da odlazi. Mislila sam da odlazi na jedan dan. Rekao mi je da odlazi zauvek i to zbog druge žene. Rekao mi je da mi ostavlja nešto novca koje ima u banci. Nisam imala ni posao ni porodicu. Osećala sam se kao bačena prljava krpa.

Vremenom, našla sam posao od kojeg mogu pristojno da živim i sredila sebi život bolje nego što je bio pre. Lekcija koju sam naučila je ta da nikad ne dozvoliš da druga osoba određuje koliko vrediš. Sposobna si za mnogo, mnogo više nego što misliš da jesi."

Sumnjao da ga žena vara, pa unajmio detektiva: Otkriće ih frapiralo!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs