Dotaći će vam srca

Zašto mama plače: Potresna priča žene o teškoj borbi sa depresijom!

Laura Dernie dugo se borila sa teškom postporođajnom depresijom, a uz lekove i stručnu pomoć, konačno vidi svetlost na kraju tunela
Porodica
20:58h Autor:
Zašto mama plače: Potresna priča žene o teškoj borbi sa depresijom!
Foto: Thinkstock

Jedna od četiri osobe tokom života iskusi neki mentalni problem, a Laura Dernie spada među njih. Ona ističe da problemi sa depresijom nisu retki i ne utiču samo na određeni tip osobe. Depresija se može dogoditi svakome.

Nije svejedno kada ste rođeni: Zimsku decu muči depresija, jesenja pate od astme!

Mama dvoje dece odlučila je da iskreno progovori o svom bolnom iskustvu sa depresijom, a detalje prenosi Wales Online.

"Ja sam patila od teške depresije nakon rođenja mog divnog dečaka Džejka pre pet godina. Ljudi kada čuju reč depresija, odmah pomisle na tugu i očaj. Ipak, meni je upečatljiv osećaj bio ukočenost. Nisam imala kontrolu nad svojim emocijama. Bila sam opčinjena malim preslatkim dečakom u mojim rukama, znala sam da ga volim, ali jednostavno nisam mogla da osetim.

10 mitova o depresiji koje moramo srušiti: Pravi muškarci nisu depresivni, znak je mentalne bolestiDijagnoza mi je bila strašna u početku. Sećam se da sam razmišljala - Zašto se ovo dešava meni? Bila sam i još uvek sam obična žena. Živim u tipičnom predgrađu u kući sa bebom i divnim mužem.

Odlazim na posao, idem u nedeljnu kupovinu, pečem kolače...Bila sam normalna. Ali, odjednom, to više nisam bila ja. To su bila veoma loša vremena, ali nekako su stvari postajale bolje.

Onda sam rodila drugo dete. Devojčica je bila apsolutno predivna. Moja depresija postala je još jača. Morala sam da platim tešku cenu. Plakala sam još više nego prvog puta. Čuvši kako plačem, moj mali dečak me je upitao - Mama zašto plačeš? To je bilo srceparajuće.

U svetu od depresije pati oko 350 miliona ljudi

Tada sam shvatila da mi je ponovo potrebna stručna pomoć. Stvari su sada mnogo bolje. Idem na redovne seanse kod psihologa, još uvek uzimam lekove i mislim da nikada neću biti u mogućnosti da kažem da sam 100 odsto dobro.

Kad god sam napeta i nervozna imam problema sa disanjem. Međutim, ona ukočenost je nestala i to mi omogućava da živim kvalitetnije".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs