Obratite pažnju

5 saveta iskusne domaćice svim ženama: Da kuća ne proguta sve vaše vreme i novac!

Nema potrebe da vam čišćenje oduzme svo vreme koje imate, bolje je iskoristiti ga kvalitetno sa porodicom
Porodica
20:40h
5 saveta iskusne domaćice svim ženama: Da kuća ne proguta sve vaše vreme i novac!
Foto: Shutterstock

Održavanje i uređenje kuće nije ni malo lak posao! Veoma često se dešava da nepromišljeno kupimo neku stvar, a onda se posle toga duboko razočaramo. Shvatimo da to jednostavno nije ono što smo želeli ili je zapravo suvišno. Sve su to problemi koji snalaze mnoge mlade žene.

Zato vam donosimo 5 najboljih saveta iskusne domaćice Bri Rajbek, koja se vrlo rano skućila sa svojim suprugom Endijem i zna kroz šta je sve prošla. Njeno iskustvo, sigurni smo, biće i vama od pomoći u izboru stvari za kuću i organizaciji rada u njoj.

Pismo jedne domaćice - Najvažniji savet za čišćenje kuće koji svaka žena treba da čuje!

1. Uštedite novac kako biste mogle da kupite kvalitetan nameštaj koji vam se dopada.

"Kako bismo kupili kauč odličnog kvaliteta po ceni koja odgovara našem budžetu, moj muž i ja smo skupljali i štedeli novac izvesni period. Kada smo se preselili u novi stan, nameštaj je stigao a mi smo bili oduševljeni.Kupovina kvalitetnih komada koji vam se sviđaju, naravno u odgovarajućem cenovnom rangu, daće vam osećaj sigurnosti. Nećete se naći u situaciji da posle mesec dana menjate nameštaj ili da trpite stalne popravke", kaže Bri.

2. Vaš ukus se menja

"Drugi razlog zbog koga mi je drago što smo čekali da kupimo skuplje i kvalitetnije stvari za dom je to što se moj ukus drastično promenio. U početku nismo mogli da priuštimo novi, kvalitetan nameštaj, ali nismo kupovali ni najjeftiniji, već srednjeg kvaliteta. Na taj način smo izbegli stalne posete majstora. Imajte u vidu da to može biti jako stresno!"

3. Investirajte u kvalitetno posuđe

"Kuhinjski aparati i posuđe koje godinama koristim sam kupovala u renomiranim prodavnicama i salonima. Reč je o poznatim brenodivma, kojima sam s razlogom verovala da se njihovi proizvodi mogu koristiti dugi niz godina. Na kraju sam se i sama uverila u to", objašnjava iskusna domaćica.

7 jeftinih detalja koji će osvežiti svaku prostoriju - Ukrasite dom sitnicama po svojoj želji!

"Kada je moje novo posuđe (o kom sam vodila računa) počelo da se kvari, odlučila sam da koristim posuđe od nerđajućeg čelika. Kvalitet mi je na prvom mestu. Pogledajte aktuelna sniženja i akcije, razmislite, i onda kupite najbolje što možete.

Savet: Uvek odaberite staklo ili nerđajući materijal, umesto plastike."

4. Napravite raspored dnevnih zadataka

"Napravite raspored čišćenja koji će vam pomoći tokom naporne radne nedelje. Formiranje navika će vam pomoći da organizujete svoje vreme, pa ćete moći da se više posvetite porodici."

5. Nisu vam potrebne baš sve kućne sitinice

"Iako deluje kao lepa i privlačna ideja, razmislite malo bolje da li su vam potrebni porcelanski čajnik, posuda za fondi, ukrasi na policama koji skupljaju prašinu, šarena ogromna šerpa koju nikada nećete upotrebiti ili prostirka koja vam se ipak ne slaže uz sofu. Slično je kao sa gomilom svadbenih poklona. Ako ih ne prosledite dalje, skupljaće prašinu godinama, a vi ćete ih svakodnevno pomerati sa mesta na mesto."

Nabavite biljku novca - Zlatna puzavica filtrira vazduh i donosi sreću! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs