Iskreno pismo

Seksualno zlostavljana od 3. godine: Posle tri decenije skupila hrabrost i obratila se nasilniku!

Jednom sam rekla majci da si me dirao. Nije znala šta da učini, pa nije učinila ništa, otkrila je devojka
Lifestyle
18:40h
Seksualno zlostavljana od 3. godine: Posle tri decenije skupila hrabrost i obratila se nasilniku!
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Rene Bom iz Nešvila, koja je u detinjstvu trpela zlostavljanje od strane očevog prijatelja, posle 30 dugih godina odlučila je da svoju priču podeliti sa celim svetom.

Ona je konačno uspela da skupi hrabrost i u potresnom pismu se obratila muškarcu koji ju je zlostavljao, a nada se da će svojim činom pomoći onima koji prolaze ili su prošli kroz istu borbu kao i ona.

Pismo su preneli svi strani mediji glasi ovako:

"Ranije nisam mogla da nađem reči kojima bih se izrazila. Ali, danas jesam. Sada vidim kako me je promenilo nekoliko stvari kroz koje sam prošla u životu.

Mogu da se kladim da misliš da te se više ni ne sećam. Imala sam samo tri godine. Bila sam još praktično beba. Ali, moja prva sećanja iz detinjstva uključuju baš tebe. Sedio si za kuhinjskim stolom sa mojim ocem dok ste igrali jednu od društvenih igara. Proveli ste tako sate i sate, a onda si u jednom trenutku stavio ruku oko mene, a ja sam to prihvatila i privila se uz tebe.

UZNEMIRUJUĆE! Najbrutalniji slučaj zlostavljanja žene: Jeziva priča devojke (17)! (FOTO)

Foto: Ilustracija / Shutterstock
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Dok sam ti sedela u krilu, a moj tata sedeo preko puta nas, stavio si mi ruku pod haljinu. Tvoja velika ruka na trenutak je bila na mom bedru. Malo ti je trebalo da povučeš moje gaćice u stranu i počneš da diraš moje sićušno telo. Od šoka sam skočila s tvog krila. Kolenima sam udarila o sto pa su se figurice za igru prosule po podu. Tata je vikao na mene, a ja sam pobegla u drugu sobu, verujući da sam uradila nešto pogrešno.

To nije bio jedini put da si me dotakao. Dogodilo se to i puno puta posle toga, ali ti to već znaš. Ali, ono što verojatno ne znaš jeste da se svog detinjstva ne sećam previše. Moja mladalačka psiha jako se trudila da zaboravi i sakrije ono što si joj učinio, pa sam s godinama izgubila i deo svojih uspomena. Kad se setim svog ranog detinjstva, setim se kako sam bila zlostavljana. Znam da su postojali Božići, rođendani, škola, prijatelji i ostale prekrasne stvari koje rade deca. Sigurna sam da sam radila isto što i oni - učila da plivam, vozim bicikl, kao i da sam prošla kroz radost ispadanja prvog zubića.

Znam da sam radila sve normalne stvari koje su radile i ostale devojčice, ali ne mogu da se setim nijedne od njih. Uspomene iz detinjstva nisu jedino što si mi oduzeo kad si dirao moje telo staro tri godine. Nažalost, tu je i moj odnos s majkom.

Jednom sam joj rekla da si me dirao. Nije znala šta da učini, pa nije učinila ništa. Mogla bih da ti oprostim to što si mi učinio jer znam da je za to tvoje ponašanje kriva bolest. Ceo moj život bio je potreban da bih konačno oprostila svojoj majci. I sebe i nju godinama sam kažnjavala za ono što si učinio. Sad znam da je moja majka učinila najbolje što je mogla s onim što je imala u to vreme. To nikada nije bila njena krivica. Samo tvoja.

Pretukao trudnu ženu sa bebom u rukama: Unakažena i besna moli za pomoć! (FOTO)

Foto: Ilustracija / Thinkstock
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Kriv si i za odnos mojih roditelja. Majka me je zamolila da čuvam svoju strašnu tajnu, jer se bojala da bi moj otac mogao da te povredi. Tajnu smo od njega skrivale više od deset godina. Ne znam šta je bilo bolnije za njega. Saznanje da si izdao njegovo poverenje ili saznanje da smo mi izdale njegovo poverenje tako što mu nismo rekle.

Osim moje nevinosti, odnosa sa roditeljima, uzeo si i još nešto što sam shvatila tek zadnjih godina. Kad si pre 30 godina dirao moje sićušno telo, oduzeo si i deo mene. Onaj deo koji povezuje telo sa emocionalnim i duhovnim.

Bio je to deo mene koji je trebalo da bude zadužen za samopoštovanje, zdrave granice i samosvesnost. Ceo svoj život provela sam odvojena od svog tela. Borila sam se sa kilogramima jer nisam mogla jasno da vidim sebe. Drugi me nisu poštovali jer nisam poštovala sebe. Ceo svoj život osećala sam se oštećeno zbog nekoliko tvojih trenutaka zadovoljstva.

Sigurna sam da nikada nisi ni pomišljao kako će tvoji postupci uticati na moj život. Čak i sa svim što si mi oduzeo, ja sam zahvalna. Dao si mi jednu od najvećih prepreka koje sam morala da pređem u životu. Naravno, volela bih da nije moralo da bude tako, ali znam da se sve događa sa razlogom.

Zahvalna sam jer sam se godinama borila za svoj odnos s roditeljima - sad znam koliko on vredi. Znam kako je ceo život biti u ratu sa svojim telom pa sam zahvalna jer sam napokon shvatila zašto. Cenim svaku pozitivnu promenu u svom životu, jer sada vidim gde je došlo do sloma.

Silovana 43.000 puta: Jeziva ispovest devojke (23) o trgovini ljudima! (FOTO)

Foto: Ilustracija / Profimedia
Foto: Ilustracija / Profimedia

Zahvalna sam. Danas sam jaka, samostalna i nezaustavljiva, velikim delom i zbog toga što si mi učinio dok sam bila devojčica. Volim ženu kakva sam postala, iako su me do toga što sam danas doveli neprijatni delovi moje prošlosti.

Zahvalna sam što mogu da podelim ovu priču jer znam da tamo negde ima još onih koji se bore sa posledicama zlostavljanja u detinjstvu. Krivica, sramota, gađenje samom sebi, samo su neke od posledica seksualnog zlostavljanja.

Ako moja priča pomogne barem jednoj osobi kod oporavka, biću srećna što sam ovo podelila sa svima. Ako će od ove priče makar jedna osoba imati koristi, zahvalna sam što sam je napisala.

Da, oduzeo si mi mnoge stvari, ali nisi oduzeo moj duh. Naučila sam da pobedim svaki izazov i prepreku. Zbog svega sam danas jača žena. Ne želim da ti nanesem zlo svojim rečima, ali želim da znaš da su tvoji postupci naneli štetu meni i mojoj porodici.

Oprostila sam ti sto puta, i nastaviću to da činim, ali nikad neću zaboraviti šta si mi uradio. I dalje ću deliti svoju priču u nadi da će to pomoći nekome drugome ko deli moju borbu."

Sa 16 godina je silovao i napravio joj dete: 77 godina kasnije desilo se ovo! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs